Wakker liggen van Winsol

5 minuten na’t publiceren van deze blogpost bellen de vriendelijke mensen van Winsol me op met de oplossing. Leve de sociale media :) En leve de fantastische dienstverlening van Winsol, ‘t duurt enkel een tijdje als je de verkeerde deur neemt om je vraag te stellen

Genoeg twitteraccounts ter wereld in België om te bewijzen dat het een fantastisch medium is om als bedrijf dichter bij uw klant te staan. Zonnenwering/rolluikspecialist Winsol heeft dat nog niet door.

Op 22 juli stel ik via Twitter een vraag.

Goh, stom vraagje eigenlijk hoor. Op Google vond ik wat tegenstrijdige adviezen, ik denk dan: laat het me gewoon vragen bij de mensen die de rolluiken zelf hebben geplaatst. Misschien zijn zij als “saai bedrijf” – ze plaatsen rolluiken – net blij met wat Twitter aandacht en plaatsen ze hier zelf de anti-getik-oplossing: om erover zelf te twitteren, en de streekkrant te laten komen, en om lang en breed uit te smeren hoe fantastisch cool & hip & klantvriendelijk ze zijn. One can only hope. Of wakker blijven van regengetik op de rolluikkast.

Uiteraard weet ik dat zo’n Twitter account niet bemand wordt door de bekwame & reactieve vakmensen die zelf de rolluiken zijn komen plaatsen. Achter het Twitter account schuilt een bureaumedewerker in wiens functiebeschrijving in de marge nog stond : “onderhoud sociale media”.

Dan plots, reactie van het bedrijf dat ik tracht te bereiken! (duidelijk op de verkeerde manier, maar ja, dan moet je maar geen twitter account hebben)

Een out of office van een klantendienst krijgen is nooit echt fijn. Op Twitter is het vooral komisch. En om nu voor m’n vraag de permanentiedienst te contacteren: daarvoor was het voor mij al teveel een oefening in klanten-koppigheid geworden.

Op 10 augustus waren ze terug uit congé, en ik geef hen even de tijd om hun twitter-achterstand in te halen (nvdr: 0 tweets/replies).

Je beleeft een fantastische klantenervaring als je meteen geholpen wordt, ook al heb je een verkeerd kanaal gekozen. Doorverwezen worden is altijd ergerlijk.

Op dit moment vermoed ik dat ze bij Winsol ook bezig zijn aan een oefening in koppigheid. Mij niet gelaten. Ik ben even koppig en wil gewoon dat zij m’n vraag doorsturen naar iemand binnen het bedrijf die er een mening van 140 karakters over heeft.

Hey Winsol-medewerker, ik heb je een algemene vraag gesteld weken geleden. Regengetik op de rolluikkast: wat zijn zowat de middelen om te verhelpen. Vraag staat gewoon op je Twitter pagina. Kan je even gewoon zelf eens intern je licht op steken en me antwoorden?

Ik snap je verwarring, Winsol-twitter. Het laten afhandelen door een andere dienst is voor jou wel een oplossing, maar is dat niet voor mij.

Mijn mail naar hun communicatieafdeling bestond trouwens uit een link naar de originele tweet. Nog geen antwoord gekregen.

edit: Ondertussen, 5 minuten na publicatie van deze post, dus wel.

Belgique?

Hatelijk. Als je een Facebook groep opricht, doe het dan goed.

Een groep als naam meegeven “Chiche qu’on trouve 150.000 personnes qui tiennent à  l’unité de la Belgique“, ofte “Wedden damme 150 000 man vinden die België wilt houden“. Maar dan in het Frans, en enkel in het Frans.

Pijnlijk, want de groepstitel is een element dat je niet meer kan veranderen wanneer je administrator bent.

(De groepsbeschrijving, onder de titel, staat wel in de drie – woohoo, drie! – landstalen opgesteld, maar dat is helaas niet hetgeen je vrienden gaan lezen in jouw nieuws-stroom wanneer je je aansluit bij de groep. Zij zien enkel de titel – in het Frans)

Deze België-fangroep is heus niet de enige die zich enerzijds wel richt aan héél de bevolking, maar anderzijds enkel opgesteld is in één taal. Deze heeft wel een merkwaardig succes – vermoedelijk door die challenge-formule van “Wedden dat ik …“.

Al bijna 45 000 (!) Walen en Franstalige Brusselaars of Franstaligen uit de rand die zitten te kicken op de tricolore vlag, af te geven op politiekers, te dromen van een population bilingue dans x ans, en zo meer. Mij niet gelaten: ik zie ze het graag doen want ik ben zelf Belgicist tot in de kist.

Maar wanneer zo’n Franstalige Belgicist(e) het idee opneemt van “Ah ik ga vandaag eens een Facebook groepke opstarten se!”, staat die dan geen seconde stil bij “Hoe spreek ik hier op een deftige manier héél België aan?”

Da’s toch triestig.

Of controleer tenminste eens of er niet al zo’n groep bestààt. Hier: Belgium. Meer dan 30 000 fans.

Hoe déjà vu is het tegenwoordig wel niet om van die groepen te maken waarin je wedt dat je een bepaald ledenaantal kan bereiken. Zorg gewoon voor een leuke titel; het volk komt wel – denk ik dan.

Avenue Mon Plaisir

Onderaan dit blog-artikel vind je de videoclip terug van Redouane La Deglingue. Die zorgt voor veel controverse, want de zanger drukt zich nogal negatief uit over België: J’épouserai le Maroc après avoir baisé la Belgique.

Een artikel over de commotie lees je oa bij De Standaard. Zoals gewoonlijk op web 2.0 zijn de reacties op het artikel leuker dan het artikel zelf.

Thomas uit Jabbeke schrijft:
“Dit is een zeer lelijke vorm van racisme, dit heeft niks met vrije meningsuiting te maken, dit is racisme, volkerenhaat, en het is de taak van de overheid ons te beschermen hiertegen. “
(ter info, Jabbeke ligt op 107km van Brussel)

Wim uit Borgerhout, daarentegen:
“Het geeft een zekere vorm van identiteit aan een groep jongeren die hier leeft, en die elke dag geconfronteerd wordt met het leven zoals het in bepaalde wijken in Brussel gewoon is. Wat daar dan schuld aan draagt, laat ik in het midden. Het zijn idd wat rebelse teksten, die volgens mij voortkomen uit de zoektocht naar houvast tussen de westerse wereld en de roots, waar men eigenlijk ook geen echte band mee heeft.”

Ik wil met de Wim eens een pint gaan drinken. Ik heb ook een reactie op de clip:

Frans uit Schaarbeek, zegt:
“OMG! Die clip is op 20 meter van mijn deur opgenomen! Not kidding! Dat is de Avenue Mon Plaisir, een doodlopende steeg die aanpaalt op de Van Praet brug! En ze filmen in ‘t station van Schaarbeek!!”
Lees verder

Discussies

Hank Azaria doet de stem van Indisch winkeluitbater Apu Nahasapeemapetilon in The Simpsons. Hank Azaria is die acteur die Phoebe achterna loopt in Friends. Geen Indiër dus.

Apu krijgt in de Simpsons een serieus Indisch accent mee….Nu vragen ze zich af, op Ask Metafilter, of het racistisch is om zulk een accent te spelen?

Boeiende lectuur, want de verschillende deelnemers aan de discussie geraken het niet eens met elkaar, maar het blijft allemaal proper.

Macboi

Ik heb in de 26 jaar dat ik leef nog nooit gezogen aan een sigaretje. Zelfs niet een heel klein trekje.

Wat ik in 26 jaar ook nog nooit gedaan heb, is een product van AAPL gekocht. 26 jaar lang heb ik Macfans moeten aanhoren van hoe geweldig hun gerief niet is en hoe het nooit crasht en hoe simpel en hoe “it just works”.

Wel, om al die Macboiz de mond te snoeren, heb ik nu een Mac (mini) gekocht, heb hem sinds een paar dagen, en het moet gezegd : dat ding werkt goed.

En waarin ik mijn eigen mening moet herzien is het feit dat de Mac approach toch niet zo kinderachtig is. Ik dacht dat een Mac in de basis ontworpen werd, met het einddoel om bediend te kunnen worden door een idioot die nog nooit een computer heeft aangeraakt. En dat het daardoor voor een 26 jaar lange Dos/Windows user zoals ik een beetje een stap terug zou zijn om op Mac “over te stappen”.

Maar neen begot. Het is nog wel altijd zo dat echt het kleinste kind met een Mac overweg kan, maar je kan je hier echt wel in verdiepen. ‘t Is gewoon… anders, en vooral: logischer.

Ik ben wel niet overgestapt naar Mac. Ik blijf gezond de twee gebruiken; Windows op het netbookje, Mac OS X op de vaste in den bureau. Aangezien ‘t vooral fotografie & muziek is dat in den bureau gebeurt, treft dat. Die activiteiten spelen zich net iets sjieker af op Mac.

Wat hebben we geleerd? Dat sommige meningen er zijn om herzien te worden.

Lang geleden 2.0

En dan denk ik zo eens even van : eej, juist, ik heb ook een blog. Lang geleden dat ik dáár nog eens iets op heb gezet.

Ik zit wel achter de pc, dat wel. Maar om daarvoor nu te gaan bloggen….

Ik ben socialer op Facebook of op Flickr, omdat ik denk dat ik daar gewoonweg meer “gezien” wordt, zou zoiets kunnen kloppen?