Klasfoto in Danni Lowinski

Klasfoto gebruikt in Danni LowinskiHet kan een 1 april grap zijn, maar dat is het niet. Op VTM loopt al enkele weken de serie Danni Lowinski met de smeuïge Nathalie Meskens.

Via via heb ik vernomen dat er daar in de laatste aflevering iets interessants werd getoond… Mijn klasfoto!

Een dikke vijf jaar geleden blogde ik hier nog over die klasfoto. Zouden de makers van de serie via Google Images op de klasfoto zijn gestoten? Of via een totaal andere weg?

Fantastisch hoe leerkracht Mevr. De Bolle links onderaan totaal gephotoshopt is en vervangen met het personage uit de serie zelf.

nvdr: Ik sta zelf niet op de klasfoto want ik was ziek de dag dat ie getrokken werd, maar staan wel op de foto, en binnenkort ook weer in de Google resultaten; Stefan De Romagnoli, Floris Merckx, Jan Merckx, Ignace Dufaux, Steven Van Roye, Bjorn Geerts, Reindert Tresignie, Bram Luyckx, Peter Geeraerts, Tim Magnus ! Groetjes !

Discussies

Hank Azaria doet de stem van Indisch winkeluitbater Apu Nahasapeemapetilon in The Simpsons. Hank Azaria is die acteur die Phoebe achterna loopt in Friends. Geen Indiër dus.

Apu krijgt in de Simpsons een serieus Indisch accent mee….Nu vragen ze zich af, op Ask Metafilter, of het racistisch is om zulk een accent te spelen?

Boeiende lectuur, want de verschillende deelnemers aan de discussie geraken het niet eens met elkaar, maar het blijft allemaal proper.

Boos zijn

Aaah. Non-nieuws.

Ik heb deze week weer voor u gemediawatcht. Voor u haal ik er deze kwestie uit.

Man bijt hond “spot” in een satirische rubriek met een cliché dat de Joodse gemeenschap snel op alles en nog wat boos wordt.

Spotten in een satirische rubriek is voor wat mij betreft een nul-operatie. Non-nieuws.

De Joodse gemeenschap is nu met dit cliché van boos worden… boos. Dat is even goed een nuloperatie. Maar ze willen wel een signaal geven, hetgeen ze dus op hun website aanduiden.

De pers pikt dat dan graag op, want daarmee doen ze de gemeenschap een plezier: ze versterken het signaal dat de Joodse gemeenschap wilt meegeven.

Op die manier, echter, wordt het cliché van boos worden opnieuw versterkt, en is de cirkel rond.

Of niet?

RTBF journaal

Wohoow. Hier kijken wij ook eens naar het RTBF journaal, en ‘t was serieus memorabele televisie.

Francois de Brigode, de Dany Verstraeten van bij hun zeg maar, kondigt aan dat acteur Guillaume Depardieu overleden is.

Zit toevallig in dezelfde nieuwsuitzending Franse actrice Emmanuelle Béart als studiogaste derbij om haar eigen nieuwe film te becommentariëren. Omdat het nieuw-nieuws is, hoort ze dààr ter plekke dat haar collega overleden is. Gans gekraakt moet ze haar eigen film promoten, hetgeen ze maar half doet.

A l’improviste begint ze te filosoferen over rouwen, dood, en dergelijke.

Ferme televies. Ferm.