Senseo Café Latte

Senseo heeft een nieuwe koffiesmaak uit. Café Latte. Ik drink graag koffie verkeerd dus dat vloog meteen het Delhaize karreke in toen ik het ontdekte in de rekken.

De soort Café Latte bestond al, maar dan was dat een doos met pads enerzijds, en zakjes “melkschuimpoeder” langs de andere kant. Dat leverde, net zoals cappuccino-poedertjes van Nescafé bv, behoorlijk wat schuim op.

Geen idee wat hen bezielde, maar ze hebben besloten het Caffe Latte-principe nu in 1 enkele pad te steken. Koffie en een soort melkmengsel.

Hoe werkt het, en vooral: smaakt het? Resultaat = Mwèh.

Bakker

Ik had broodjes van de Delhaize voorzien, het soort dat ge nog 5 minuten moet afbakken in de oven. Zondagochtendverstrooidheid en iets te veel minuten afgeleid later waren die broodjes zwart en konden ze de vuilbak in. Grote oven is dan ook overkill voor drie mini-broodjes.

Oven fiasco

Eigenlijk maar goed ook, want ik had meer zin in chocoladekoeken van bij de bakker. Ik zag dat de trottoirs niet nat waren, dus ik ging ongecoiffeerd en op mijn sloefen de deur uit.

Loafers

Bij de Marokkaan is het gezellig. Een dezer, voor de jol, begroet ik hem met salam aleikum! De klant voor mij bestelt zo’n rozenkrans van pistolets, ofhoeheetzoiets. “Je n’ai que 50 euros par contre”, verontschuldigt hij zich. “Een volgende keer dan”, antwoordt de bakker, want het is toch maar 90 cents. Bakker slash kredietverstrekker.

Chocoladekoeken. Dobbelen.

Ik kom thuis met mijn chocoladekoeken (dubbele), maar ook met een m’semen voor vanmiddag of vanavond. M’semen is een dikke vettige pannekoek, bedoeld voor bij de thee, om op te smullen met honing. Bij gebrek aan honing wordt dat vaak confituur. Ik drink niet vaak thee, dus dat wordt koffie. Ik doe het in feite helemaal op zijn Belgisch en eet er vaak een lepeltje choco bij. Of om het helemaal exotisch te maken: speculaaspasta.

M'semen (Moroccan crêpes)

Grappig detail, en herkenbaar voor Brusselaars: de verpakkingen die je krijgt bij de Marokkaanse bakkers komen nooit van de bakkerij zelf, maar zijn gerecupereerd van andere bakkers. In dit geval kwam mijn m’semen verpakt in een zakje van een bakker uit Nieuwerkerken. Wat zou er met die bakker in Nieuwerkerken gebeurd zijn, dat ze hun inpakmateriaal kwijt moesten? Failliet? Sterftegeval in de familie? Naamsverandering?

As is often the case in Brussels bakeries, packaging material is bought over from other bakeries in Belgium.

Hoedanook, gelukkige zondag aan iedereen!

New coffee in town: Wybeck

Even wat reclame maken voor mijn collega.

M’n collega is eigenlijk m’n collega niet meer, want ze is een heel interessant project begonnen op het vernieuwde Flagey-plein in Brussel: Wybeck Mood Coffee bar. Je vindt het hierzo , op de hoek van Flagey en de Brasseriestraat.

Wybeck'sDe Wybeck heeft een lekker klinkende naam, en is een loungy rookvrij café waar je koffie krijgt voorgeschoteld naargelang je humeur. Geproefd en meer dan goedgekeurd. Beluister hier een fragment van FM Brussel over het concept. Zelf ben ik koffietjes aan € 0,15 uit een Aramark machien gewoon op werk, en het verschil is toch wel kilometers groot: dit is versgebrouwen kwaliteitskoffie.

Petite parenthèse: Wie koffiebar denkt, denkt Starbucks. Heel wat mensen hypen Starbucks en over hoe Starbucks in het Brusselse landschap ontbreekt. Eigenlijk zou dat zo moeten blijven. Nergens in België (bijna nergens) vind je een spoor van die keten die de rest van de wereld heeft veroverd. Wanneer je dan naar Londen gaat, wel, ga daar dan Starbucks drinken. Zoiets maakt deel uit van de Londen-experience. Zonde zou het zijn, om Starbucks naar Brussel te halen. Het concept Starbucks zou niet meer hetzelfde zijn.

Wybeck op Flagey is nog een reden te meer om Starbucks weg te houden uit Brussel. Voor een goeie Brussel-experience, ga dan naar het Flagey-plein en stap de Wybeck binnen. Ge leest er op uw gemak een boekske, eet er een koekske, drinkt er 2 jattekes of meer, en ge laat de Amerikaanse herrie waar ze thuishoort. Open 7 dagen op 7, van 7 tot 7 uur.

Te groot broodje

Alsde waar voor uw geld wilt krijgen, dan moede in de broodjeszaak rechtover mijn werk gaan.

Ik bestel daar deze middag een broodje mozzarella, hetgeen in de regel overeenkomt met een paar schellekes dun gesneden kaas, en een uitgestreken lepeltje pesto. Paar groentjes toevoegen naar keuze. 2,5 € normaal.

broodjeWelnu, er is daar een nieuw meisje in dienst die geen gedacht heeft van proporties. Niet alleen koste mijn broodje slechts 2 € (woops?), maar het beleg overtrof al mijn verwachtingen.

Ze legde er zo maar eventjes een gans bolleke gesneden mozzarrella tussen, en smeert met een mes een half potje pesto op boven als onderkant. Een bolleke mozzarrella, kost dat feitelijk al bijna geen 2 € in de winkel? :) En door die pesto stink ik morgen waarschijnlijk nog uit mijn bek..

Dan vroeg ik er nog olijfjes bij. Had ik beter niet gedaan: ze vielen er bijna uit zoveel.