De Redactie, en In Europa

De nieuwe nieuwssite is, in tegenstelling van wat anderen u willen wijsmaken, fantàstisch. Die mensen van de redactie hebben, zoals Michel op zijn blog ook stelt, een achterliggende bedoeling, en dat heeft tijd nodig om die over te brengen. Verder is het een simpele kwestie van de gustibus, en daar kan niemand het gelijk in krijgen.

Ook de Canvas-website zit in een nieuw kleedje. Daar is het iets minder fantastisch, want een filmpje op de homepage plaatsen, waarvan het geluid by default aan staat in plaats van gemute…dat doet pijn aan de oren. Maar al bij al wel mooie en overzichtelijke layout.

europa.pngOnbewust onder de indruk van die website, bleef ik hangen voor In Europa. Het is de verfilming van een boek, en Wikipedia leert mij dat dat deze 35 delige reeks al op de VPRO eerder van start ging. Seau, poehee, sjongejonge,.. da’s mij even totaal voorbij gegaan.

Wat een pràcht van een documentaire zeg. 35 afleveringen van telkens 35 minuten…, kunt ge daar geen schooljaar van lessen geschiedenis mee vullen? Uw leerstof is volledig afgewerkt en staat te grabbel. In ‘t 6de middelbaar bestuderen ze toch de 20ste eeuw, niet? Door de mooie tekst van Geert Mak kunt ge linken leggen naar de les Nederlands. En via Wikipedia en het interweb koppelt ge er een projectje aan rond opzoekingswerk en neutrale/gekleurde geschiedschrijving. In ze pocket.

Bijleren: Godwin’s law

Dankzij de blogwereld komt een mens nog eens aan zalige kleine stukjes informatie. Factoids, of zoiets?

Hier, op werk, neem ik de ene call na de andere aan. Daarbij breidt mijn bancaire/technische kennis dag na dag uit. Actief leren op het werk, dat hoort er hier echt wel bij.

Allemaal mooi en wel, wat met mijn algemene kennis? De factoids? In die mooie studententijd van weleer had ik tijd genoeg om op café weetjes op te doen, televisie te kijken, te internetteren, te chatten met jan en alleman. Via die media verneemt ge bijvoorbeeld wat Donaat Deriemaeker nu écht aan het doen is. Kleine stomme onbelangrijke dingen die uw dag maken.

Mijn werkritme heeft de manier waarop ik informatie opslorp veranderd. Het gebeurt nu vooral via mijn stuk of 80 rss-feeds. En dankzij man+plan heb ik een nieuw factoid of the day geleerd. Ik deel het graag met u!

Godwin’s Law!

As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one.

Waw, die wet kende ik nog niet. Lees even de blog-flame-war erop na op de weblog van Michel Vuijlsteke en een of ander omhooggevallen flamingantje voor een voorbeeld.