Demo

11 amHeeft u al opgemerkt dat de demo volledig online staat op de 11 a.m. demo pagina? Meteen flash-playable gemaakt zodanig dat u de liedjes streaming kunt beluisteren.

Van het ene ben ik (zijn we) al meer tevreden dan het andere maar kom. Veel plezier ermee.

De tracklist is
1. Rags n Run
2. Fine
3. Colourblind
4. Boy With The Bubblegun
5. Road of Hell and Sweetness

Mister Roeland

Ik ben na 13 dagen terug van het fulltime animeren en Nederlands geven aan Franstalige kinderen van 12 tot 17 jaar. Roeland is een taalbad, dus één woord Frans is teveel.

Het begon sloom, de hitte speelde iedereen parten. Op Roeland gelden trouwens strenge regels: wie Frans praat krijgt sancties, en na een paar keer zondigen tegen de regel is word je – excuse my French – buiten gebonjourd. Vanaf de helft van het kamp begon de sfeer er goed in te komen. De kinderen zongen en speelden vrolijk mee en lieten zich helemaal gaan in het (bij wijlen) gebroken Nederlands. Super!

DSC07410
Ik bewijs het even met een fotootje.
Wat u niet ziet is een publiek van 50 monitoren en kinderen aan de andere kant van de lens, en wat u niet hoort is “Dromen Zijn Bedrog” van Marco Borsato, een liedje dat we de kinderen hebben aangeleerd. Kinderen animeren; het ligt mij wel :)

Nul vij-jf, ocht, tweej vij-jf, tweej vijf

Okee, ik ben zelf van Brabant en mijn uitspraak is verre van perfect. Ik ben bijvoorbeeld niet iemand die diftongeert. Ik zeg niet “drui-jven” maar wel “druiven”.

Da’s dus zeker fout van mij, maar overdrijven in het diftongeren is òòk fout. Of in ieder geval belachelijk :)

Verder erger ik mij aan het diftongeren waar dat niet nodig is. Het getal “2″ spreek je uit als “twee” en niet “tweej“. Nog zo van die hatelijke fouten zijn het stem geven aan stemloze medeklinkers. Kortom wordt dan “kordom“.

Ik zag er eentje bezig deze middag en kon het niet laten het even te delen met de rest van de weejreld! Volgens mij is ze van Mezèijk (Maaseik). Wat denken jullie?

Dit alles om maar te zeggen dat ik nu vertrek op taalkamp, alwaar ik word verwacht netjes Nederlands te praten voor Franstalige kinderen. Ik zal dus mijn best doen om met “jij” te praten in plaats van “gij” en ik zal er op moeten letten dat ik geen vreemde dialect woorden gebruik. Tot over twee weken!

Jos Ghysen overleden?

MOV07131_0001.jpgHeerlijk. De trein opstappen, niets bijhebben om te lezen, maar dan ineens een quasi onaangeraakte krant zien liggen aan een vrije zitplaats. In casu, het Nieuwsblad!

Plots schrok ik me zowaar een hoedje toen ik dit artikel zag staan ergens in de kantlijn van de “media-sectie”. Leest u even mee? Het volstaat om de zin verkeerd te beginnen lezen en België telt een radio- en tv-coryfee minder. Zouden ze het expres doen?

Hoe het ook zij, innige deelneming, Jos.