Eindejaar

Morgen krijgen we volk over de vloer. Veel volk. Tien man, en misschien zelfs elf. Dat lijkt niet veel, maar voor ons appartement is dat veel. Er zit zelfs vreemd volk bij. Een Duitse. En een Braziliaan!

We zijn voorbereid op alles, behalve op het aantal stoelen. We hebben 5 normale tafelstoelen. 2 barkrukjes. 1 opvouwstoel van-den-ikea-aan-10-euro. 1 bureaufauteuil die als stoel kan dienen. En komen we dus nog tekort.

Het eten en drinken morgen zie ik morgen heel hard zitten. Lekker in de warmte en gezelligheid van ons appartementje feesten. Dàt is voor mij feesten. Laat mij maar eten & zuipen & in ‘t pseudo-Duits of pseudo-Portugees lullen met ons gasten.

Het kunstmatige-om-1u-’s-nachts-massaal-in-de-vrieskou-zich-verplaatsen-naar-een-feestzaal-vier-kilometer-hiervandaan om-daar-dan-te-staan-zwieren-met-ons-benen-en-zwaaien-met-ons-armen-onder-boenkeboenke-muziek zie ik echter veel minder zitten. Ik hoop dat het niet zo ver zal komen en dat we allemaal hier blijven. :)

Uun goofre sivoeplè

En smullen maar. Zo eentje van de Belgaufra, met de perfecte balans tussen lichte crunchiness on the outside, malse – bijna sappige – on the inside.

Zo dienen Luikse Wafels te zijn. En niet anders. Hard vanbuiten, zacht vanbinnen. En ‘t liefst voor uw ogen vanuit een deegbolleke in ‘t machien gestoken.

En niet zo uitgedroogd, lauw, hard, smaakloos als bij die anonieme suikerwafelmakers in Brussel Centraal. Bah.

Zonder zeveren

Ik heb een blad papier gemaakt met daarop uit te knippen briefjes met eindejaarswensen.

Elke keer dat ik een tram- of bus- of treinconducteur tegenkom laat ik hem een briefje achter. (Op de achterkant staat www.snarf.be :p)

Ze verdienen het. Alleen al omdat sommigen onder hen hun nieuwjaarsnacht opofferen om ons te vervoeren.

Melig, I know :)

Vasten

Ik denk dat ik maar eens begin te vasten vanaf nu. Kwestie van plaats te maken in de maag.

Zondagavond : kerstfeestmaal bij schoonouders
Maandagmiddag: kerstfeestmaal bij schoongrootouders
Dinsdag: kerstfeestmaal bij grootouders

En ik ga me voornemen om bij de schoonouders deze keer iets minder wijn dan gewoonlijk te drinken – stoerdoenerij zeker? – want anders val ik zoals vorig jaar in slaap op de zetel.