Bommelding

Oei. Dat ik dáár niet bij was..

Het treinstation van Brussel-Zuid is even volledig ontruimd door een bommelding. Rond tien uur vanmorgen kwam er een telefoontje binnen dat er een bom zou ontploffen.

Zoals zovele bommeldingen was ook deze loos alarm. Volgens mij komen er wel meerdere bommeldingen binnen, maar wordt niet altijd een heel station ontruimd. Weet iemand hoe bepaald wordt wat een geldige bommelding is of niet? Als ik nu zou bellen naar de NMBS, wie neemt er mij dan au serieux? Moet ik speciaal achterdochtig klinken?

En nog een bijvraagje, als ik mijn nummer dan op “privé” zet, dat dat niet herkend kan worden… Kan dat nog getraced worden? (Niet dat ik iets van plan ben natuurlijk)

Trap

Ergens hier een paar gangen verder op werk, is er een draaitrap. Hij is momenteel under construction, maar hij is wel betreedbaar.

Ik moet maar binnen 10 meter in de buurt van die trap komen of mijn handen beginnen te zweten van de hoogtevrees: die trap is immers de meest angstaanjagende trap ooit. Het brrr-effect is waarschijnlijk iets minder in dit GSM-filmpje, maar in het echt is die echt scary!

Muzikaal advies gevraagd

Ik ben momenteel een liedje aan ‘t schrijven. Als klankbord gebruik ik dan in eerste instantie mijn vriendin, om te horen of het op ietsken trekt. Ik speelde voor haar de eerste regel, en ze zei meteen “Maar enfin, Frans, dat bestaat toch al?”, zei ze ietwat teleurgesteld. “Hoe? Van wie heb ik dees dan gepikt?” vroeg ik onschuldig.

Ze kon mij geen antwoord geven. Ik ook niet. Het klinkt eigenlijk wel gepikt. Maar van wie? Welk liedje? Kan iemand mij dat zeggen, zodat ik op een of andere manier kan vermijden plagiaat te plegen? :)

Dit is niet het volledige liedje, gewoon een snelle opname om een idee van het liedje te geven:

Terloops: iedereen die (pop)muziek schrijft pikt van elkaar, vaak zonder het te weten. En als ze het weten dat ze iets flagrant pikken, veranderen ze het zodanig dat het niet meer gepikt lijkt. Dat ben ik dan ook van plan als dit te gepikt zou klinken :p

Spam-miskraam

weirdspam.jpgIk heb het er al eerder over gehad. Spam-mails boeien mij. Hun communicatieve boodschap is van een erg vage aard. Spam-mails zijn half verstaanbaar en ‘t is vaak onduidelijk waarvoor ze reclame maken. Hun onderwerp-regels bevatten zaken als “Re: hey you”. Naarmate spamfilters krachtiger worden, worden spamboodschappen vager en vager om toch maar uiteindelijk in de mailboxen van internetgebruikers te geraken. Wat ik met deze mail hier moet doen weet ik wel niet goed. Het lijkt wel een spam-miskraampje.