Fopspeen

tutVoos! Ik kom thuis van het werk en ik tref een fopspeen aan op de buitenvensterbank van ons slaapkamer. Aanzien ze ons huis tegenwoordig als zo’n droppunt voor ongewenste baby’s? Waar hebben ze de kleine te vondeling gelegd?

Nee, maar alléé, zo’n tutter, zoiets verliest ge toch niet? En als ge dat als ouder dan merkt, laat ge dat dan zomaar achter op iemands vensterbank?

Supermarkt

Wilt ge eens een tof spelleke spelen?

 • Stap een supermarkt binnen waarvan ge de interne rekken-layout niet kent.
 • Ga op zoek naar suiker.
 • Wedden dat ge ze niet binnen de vijf minuten vindt?

  Kandij, vanille-, kaneel-, cassonade-, biet-, bloem-, druiven-, basterd-, …. van de speciallekes vindt ge in elke rayon wel iets. Maar gewoon suiker, een zak suiker. Dat is op geen enkele logische plaats te vinden.

  Extra uitdaging in het spel: stap een Brusselse supermarkt binnen, en vraag in het Nederlands waar de suiker ligt.

  Skype… brrr

  De geluidskwaliteit van SkypeOut calls. Het kost dan ook quasi niks om er mee te bellen, maar de kwaliteit is er dan ook soms naar. Zonet nog even eens een call opgenomen. Luister even mee:

  Trekt uw gezicht ook samen van ergernissen als ge dat audiofragment hoort? Ja, ‘t mijne ook.

  Laat neer

  Het nummer Let Down beschouw ik als de beste vijf minuten muziek die in de jaren ’90 op een plaat zijn gezet geweest. Bijna 2 jaar geleden speelde ik Let Down voor een volle aula op mijn proclamatie, samen met muzikale god Jo Badisco. Hoe het in de aula destijds klonk kan ik me niet meer voorstellen maar zoals de versie die op plaat staat alvast zeker niet.

  Radiohead speelt het nummer amper live omdat het in feite te complex is (zeggen ze zelf :p). Op de versie van de plaat worden verschillende (stem)lagen over elkaar gemixt, en dat zorgt voor de unieke klank van het nummer.

  Wie zegt ‘lagen over elkaar’ zegt Loop station! Met mijn pedaaltje heb ik een beetje Let Down proberen na te doen. Met het risico mij weer eens helemaal belachelijk te maken plaats ik het toch online:

  (mijn glazige blik in het oneindige in de eerste seconden van het filmpje zijn overigens priceless)