Nog op zoek naar een vakantiejob?

Zoek niet langer verder, want de VZW Roeland heeft je nodig! De taalkampen tijdens de welke ik mij de voorbije 3 jaar rot heb geamuseerd zoeken nog wat medewerkers. In de taalkampen leren Franstalige kinderen het Nederlands aan op een enorm doeltreffende wijze.

Is je sociaal leven in de zomermaanden maar zo zo? Werk je graag met kinderen? Geinteresseerd in onderwijs? Of ben je creatief en zie je jezelf functioneren als monitor? Aarzel niet en laat je interesse weten aan Marie Sophie Verhelst, de organisatrice van de zomerkampen (mariesophie.verhelst@hotmail.com).

Het geheel gaat door in Gent-Mariakerke en er zijn nog medewerkers nodig tijdens de volgende periodes:

 • Van 16 tot 29 juli
 • Van 1 tot 14 augustus
 • Bij (meer) heb je nog wat meer info.
  Lees verder

  Vier dikke bakken

  In de categorie antwoorden op de vraag “hoe is’t met uw rijbewijs hé man?” plaats ik graag volgende foto, met als bijschrift:

  “Rijbewijs? Met vier van dees bakken recht voor mijn deur die mij op 15 minuten naar ‘t centrum van ‘t stad brengen?”

  mijn vervoer

  Conservatief

  Conservapedia stelt zich voor als een rechts alternatief voor het ‘linkse’ Wikipedia. In een poging om véél neutraler en veel minder biased te zijn dan Wikipedia… laten ze in hun artikelen énkel de creationisten aan het woord. Over dino’s zeggen creationisten zaken als dat [they] have existed until relatively recent times, and perhaps still survive.

  Ook interessant is een vergelijking met Wikipedia in de manier waarop ze definities opstellen. Een definitie, zo heb ik in de cursus terminologie geleerd, moet eenduidig en positief zijn. “Een appel is geen groentesoort” is geen geldige definitie, terwijl “een appel is een fruitsoort” dat wel is.

  Neem nu pakweg de artikels communisme in Wikipedia, en communisme in conservapedia:

  conservapedia.JPG

  Valt er u iets op? :) Communisme is een ideologie, zegt de ene. Communisme is de bron van het kwade, volgens de andere.

  Conservatieven, de predikers van de vrijheid en democratie, zullen een open product als Wikipedia nooit snappen. Het concept is nochtans zo simpel: als je niet akkoord gaat met de inhoud van een artikel, verander het dan naar wat er wél moet staan. Zeggen dat Wikipedia biased is, getuigt niet alleen van bias zelf, maar vooral van blindheid t.o.v. de ‘edit’-knop in Wikipedia.

  Brussel-Congres

  Het NMBS station Brussel-Congres is een stationnetje dat volledig in den donkere staat door een armzalige TL-verlichtingsinstallatie. Uw trein raast er ondergronds elke dag voorbij, maar weinigen onder u weten het bovengronds in Brussel liggen.

  Binnen liggen er her en der waterplassen op het perron, maar in zo’n ondergronds station is het gissen naar de bron van al die nattigheid. Mede door die waterplassen, en door de sfeer van het station, regent het altijd wel een beetje in Brussel-Congres.

  Brussel-Congres is de tweelingsbroer van Brussel-Kapellekerk. Alletwee stations die gewurgd worden door broers Centraal & Noord, en grote zus Zuid.

  Brussel-Congres is het station van het misverstand. Door zijn ondergronds uiterlijk heeft het immers veel weg van broer Centraal, ook al zo’n bouwsel uit de jaren ’50. Menig pendelaar naar de grote stad is er – in een vlaag van ochtendslaperigheid zich wanend in Brussel-Centraal – al eens verkeerdelijk uitgestapt. Bijna elke ochtend merk ik wel iemand op die van de trein stapt… en tijdens het fluitsignaal vlug weer op dezelfde trein hupt. NMBS-humor.

  De reden waarom mensen er per ongeluk uitstappen? Ondergetekende ging op onderzoek en kwam met volgende reportage terug. Overal staat het station verkeerd aangeduid:

  BrusselCongres1.jpg