Snood in Brussel Centraal

De werken in het NMBS station van Brussel-Centraal zouden in 2008 moeten af zijn.

‘t Is nu al vrij indrukwekkend. Krantenwinkels bij de vleet om de tijd te doden, een IJsboerke, extra Panos… en de mini-Carrefour daar op dat tussenverdiep heeft ons avondeten qua last-minute-ingrediënt al meerdere malen kunnen redden.

De hele renovatie is nog verre van af. Dat de muren nog niet geverfd zijn kan ik inkomen. IJzeren vervangingstrappen voor de perrons is ook niet erg. Eveneens geen bezwaar tegen de hier en daar verdwaalde containerdoos : dat gebruik ik wel als zitplaats op het perron.

Centraal Plafond

Maar dat plafond! Mensen! Dat plafond! Maak daar eens werk van? Overal, maar dan ook overal, hangen kabels te bengelen. Zwiert daar eens een stukske gyproc tegen? Of spant er nen doek over? Doe toch iets om zulke slordigheden te verbergen. Ik zie buitenlandse Brussel-toeristen letterlijk naar boven kijken en walgen van de Belgische manier van afwerken. Weten zij immers veel dat het pas in 2008 klaar zal zijn. Beschamend.

In een sidenote trouwens iets grappigs : de perron medewerkers amuseren zich met het spelen van (de gewéldige game) Snood op hun computers. Deze hier heb ik letterlijk een kwartier zien Snood‘en, tegelijk alt-tabbend naar Windows Media Player en af en toe ook de applicatie met spoorweginformatie! :D
Snood by NMBS

Quote van de dag

Bij Charlo gelezen:

Hoe meer energie we besparen met z’n allen, hoe hoger Electrabel z’n prijzen zal leggen

Wij zitten al aan 89 euri de maand voor een 75 m²-appartement met 2 mensen die overdag wegzijn en alle toestellen uitschakelen. Op jaarbasis dus 1068 euro plus nog eens waarschijnlijk den overschot van de factuur. Ik vinnekik dat veel.

Ik hou mijn hart vast voor een heel huis met nog eens 2 kinders extra.

Hoeveel sturen jullie per maand naar Electrabel, als ik vrij mag zijn om dat te vragen? Of hoeveel naar een andere fournisseur d’énergie? ‘t Is maar om een gedacht te hebben of ik mij zorgen moet maken :)

Movienight

Ik was misschien wel wat ziekjes, niets hield mij tegen om mee te doen aan een filmavondje/filmnachtje met leden van mijn Quake-clan Omega.

Dat zulk een evenement best dicht bij mijn persoonlijkheid aansluit, wordt aangetoond door het categoriseren van deze posting in niet minder dan 6 blogrubrieken (zie hierboven). Nog cijfers:

7 man, 11 uur non stop, 2 megagrote luchtmatrassen, 2 ligbedden, 4 films, 5 Quake-demo’s van belangrijke wedstrijden, 2 kortfilms, enkele kleine internetfilmpjes, 8 pizza’s, en.. eigenlijk heel weinig pintjes & cola. Wij zijn braaf, hoor.

Maar dit vooral fijntjes door een sterke beamer geprojecteerd in high definition op een gigantisch witte muur. Luxe.

Bforce's Movienight

Bedankt Dany, ‘t was weer tof! :)