Le quartier

Woohoo! Brussel in drie dimensies (lees: vier windrichtingen) gefotografeerd. Weg met die vlakke luchtfotografie van Google Earth. This is the real stuff.

Voilà mon quartier. Klikt u even voor de gemakkelijkheid op onderstaand fotootje; dan kan u alles in ‘t groot langs de vier kanten (via die pijlen) van Schaarbeek, en de rest van Brussel, naar hartelust overvliegen. Vrij als een vogel, via die “bird’s eye” view:

quartier

Merk op hoe ik dus letterlijk voor enkele meters een plein moet oversteken om naar mijn trein / tram / bus vervoer te gaan en hoe lucky ik wel niet ben om hier te wonen. :)

Bekijk ook even de rest van onze buurt. Onze Huart Hamoirlaan kan je bekijken door vanaf de foto naar linksonder verder te vliegen. Wanneer ik in kennismakingsgesprekken kom te zeggen dat ik in Schaarbeek woon, krijg ik meestal zo’n reactie terug van “Ah, oei. En valt da mee..?”. Vanuit de lucht valt pas echt op hoe talrijk het groen is, hoe mooi de speeltuinen zijn aangelegd, hoe statig de grote herenhuizen naast elkaar staan.. je beseft dan dat het hier sjiek wonen is … (maar ook duur, uiteraard).

Nighthawks

In de song “One advice space” van dEUS zingt Tom Barman:

I said you could find me where the nighthawks fly
and I’ll be there a while, yes I’ll be there a while.

Nighthawks, dat is een schilderij van Edward Hopper (1942).

[It] portrays people sitting in a downtown diner late at night. It is not only Hopper’s most famous painting, but one of the most recognizable in American art. It is currently in the collection of the Art Institute of Chicago.

In Chicago? Niks daarvan. It is currently in onze living :D

Nighthawks

Smakelijk

Op de gastronomische agenda:

23 december : Eten in Antwerpen bij de grooties
24 december : Eten met de schoonfamilie langs d’r mama’s kant
25 december : Eten met de schoonfamilie langs d’r papa’s kant

Dient het gezegd dat het gebraad, de jus, de hors d’oeuvres, de kerstbuchen, de wijn, de champagne,… in alle drie gevallen mij overvloedig rond de oren zullen vliegen? Voor vandaag en morgen gaan we maar best even vasten denken we zo.

Beste wensen en smakelijk.

Stelling

Het 10 keer per week doorkruisen van de tunnelgang in Brussel-Centraal geeft me inspiratie voor deze discussietopic :P


Je geeft beter helemaal niets aan een bedelaar dan enkele van je 1, 2 of 5-cent stukjes.

Beter iets dan niets geven… of is het eerder een belediging om een belachelijk klein centje te geven?

Ik heb het hier over bedelaars van het type dat geen muziekinstrument bespeelt of een andere vorm van entertainment biedt hé. Gewoon het type dat met een kartonnen bekertje of met een hoofddeksel staat geld af te bedelen. Gewoon negeren die mensen? Of het goed hart tonen aan iédereen en iédereen evenveel geven (ook al is het maar 5 cent)?

Als het u interesseert, de commentaarvloer staat open!