Eten op het vliegtuig

Mij zult ge nooit horen klagen over vliegtuigeten.

Als het aan mij lag at ik zo’n dingen élke week: brooddozen waar al het eten + dessert als een fantastische puzzel in wordt geplaatst. Als ik denk aan al de nauwgezette controles die op dat eten zijn afgevuurd geweest alvorens het geserveerd wordt: makes me feel special! Opvouwvorkje, hardnekkig mesje, minibekertje, exotisch cakeje als dessert… Dat is een hele ervaring op zich.

Zo’n citroen-gearomatiseerd servetje, waar krijgt ge zoiets nog aangeboden?

airplane1.jpgOh en ik ben serieus hoor. Eten op enkele kilometers hoogte is een het hoogtepunt van de vlucht. Uiteraard is het smaakcomfort niet hetzelfde als bij pakweg Chez Vincent… maar for crying out loud: ge zit in een vliegtuig?! Tot op welk niveau is de mens geëvolueerd dat ie zich permitteert te klagen over zoiets? Het zit hem allemaal in de verwachtingen. Zet u op de correcte golflengte en ge geniet van elke hap.

Mensen die klagen over vliegtuig-eten zijn te veeleisend. Bij ‘t minste dat hun frieten iets of wat lauw zijn bij de Quick gaan ze die terugdragen. Of ze beginnen te neuten als ze ne Cola hebben gekregen en geen Cola Light. Of! G’hebt mensen die in het vliegtuig voor de veggie-schotel gaan.. of nee! Kosher! En die hebben dat dan al máánden op voorhand besteld… En als ze uiteindelijk hun bakske rijst krijgen, dan hoort ge ze nog klagen! Dát soort mensen, kent ge’t? Argh!

‘t Zijn dezelfde die zullen klagen dat ze niks binnenkrijgen van ziekenhuisvoedsel. Ik heb nog maar één keer mogen genieten van ziekenhuisvoedsel, 15 jaar geleden, maar ik herinner mij dus nog wél dat het een van de beste preistoempen was die ik ooit heb gegeten. Dat moet dus wel goed geweest zijn.

En daarmee hebben we op dezen blog eindelijk de categorieën “eten” en “ergernissen” kunnen combineren! :)

Politiek op ‘t internet

snarf.be zegt:
content van Leterme?
Tom zegt:
‘k moet zeggen da’k er ni echt veel vertrouwen in heb
snarf.be zegt:
gepikeerd zoals Bart DW ?
Tom zegt:
nee da ni
Tom zegt:
ma ‘k ben zeker dat er bij milquet thuis voodoopopkes van alle cd&v’ers staan
Tom zegt:
en bij schouppe van alle vld’ers
Tom zegt:
en bij reynders van iedereen behalve zichzelf
Tom zegt:
hm, come to think of it, misschien ook wel van zichzelf

De laatst overgebleven homo

Sta mij toe even te kommaneuken. Gespot in de Metro-krant: de eerste zin onder de foto. Herr Seele is “De laatst overgebleven homo…

De laatst overgebleven homo

…universalis!”

Ik vind dat géén plaats om een nieuwe regel te laten beginnen. Nu, of ie nu homo is of niet, dat maakt mij niet uit. Het zorgt gewoon voor een ongewild visueel effect. Of was het expres?

Staar Wars

Gisteren Staar Wars op de televisie tegengekomen tijdens het zappen. De vriendin, vergeef het haar: “Ah, ik heb nog nooit Star Trek gezien!”

Ik heb de Star Wars films wél allemaal gezien, maar vraag me niet om het verhaal na te vertellen…Hoog tijd dus om die films vanonder het stof te halen. Zo’n episch verhaal om de regenachtige avonden mee door te brengen, we like!

Vraagje voor de kenners nu: op welke manier is het het beste om die twee trilogieën te bekijken diende verstaande dat we géén Star Wars voorkennis hebben? Chronologisch volgens het verhaal - 1, 2, 3, 4, 5, 6 – of chronologisch volgens hun release date in de cinema 4, 5, 6 uit de jaren ’80 en daarna 1, 2, 3 uit de jaren 2000?

Persoonlijk vond ik het een geweldig moment om de nummer 3 (de laatste uit de cinema, nvdr) zich verhalend te zien koppelen aan de nummer 4 (die decennia daarvoor in de cinema uitkwam…).

Meus

TV-kok Jeroen Meus heeft een rubriek in De Laatste Show, en dien mens doet dat goed. Vol met weetjes over hoe de beste vol-au-vent tot stand komt, op welke manier ge uw vlees moet snijden, en welke pepertjes ‘t pikantst zijn. Spek naar m’n bek.

Als ge u verveelt op het tinternet, laat JoeToep dan even links liggen en bekijk ‘s mans filmpjes op de blog van de Laatste Show.