“Real time”-films

Ask!Metafilter is een community weblog waarop je eenders welke vraag kan stellen, en de community geeft dan antwoord. Pixlboi vraagt:

Welke films hebben een duurtijd die even lang is als het plot zelf?

M.a.w., films waarin heel het plot zich “real-time” voor je ogen afspeelt. Het lijstje vervolledigt zich op Ask!Metafilter snel,.. Iemand plaatst ook een Wikipedia artikel dat over hetzelfde fenomeen handelt. Linkje dat meteen in m’n to-do lijstje gaat, want zulke films hebben een mysterieuze aantrekkingskracht op mij.

Ik dacht dat zo’n realtime films een trend waren die begon met de serie 24, maar als ik dan zie dat High Noon (1952!) ook al daaraan meedeed, impressive! Heb hem nog niet gezien, maar dat zal niet lang meer duren.

Geschikt voor publicatie

statistisch
Enkele van mijn foto’s werden gebruikt in het statistisch rapport van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daar ben ik fier op! Temeer dat het oorspronkelijk niet de bedoeling was dat mijn foto’s gepubliceerd zouden worden: sommige zijn zelfs eerder ‘snapshots’. Ze werden echter ontdekt nadat ik ze online zette… Op de vraag of ik er iets tegen zou hebben dat ze in een jaarverslag zouden staan (met credits) gaf ik meteen een positief antwoord.

Mijn foto’s in zo’n statistiekenbundel over Brussel, ‘t is niet lelijk:


(link naar foto in brochure) 
(link naar originele foto) 


(link naar foto in brochure) 
(link naar originele foto) 


(link naar foto in brochure) 
(link naar originele foto) 


(link naar foto in brochure) 
(link naar originele foto)

Telenet geeft wat meer

Jawel jawel… Telenet geeft wat meer bandbreedte en downloadvolume prijs. Hiephiep hoera uiteraard. Van de 12 basisgigabytes gaat dat nu naar 20 gratis basisgigabytes.

Ik ga niet klagen.

Of toch:

Ik hád bij Telenet, voor deze uitbreiding, al vier extra basisvolumeblokjes bijgekocht. Zo kwam ik aan een totaal van 16 gigabyte per maand als basisvolume. Daar kwam ik net mee toe.

Nu ik standaard 20 gigabyte krijg van meneer de Telenet, moet ik dus geen extra blokskes meer hebben. Laat die maar automatisch vallen bij de algemene migratie van iedereens maximum..?

Nein! De extra blokjes blijven standaard aangerekend: mijn volume staat nu op 24 gigabyte.

Ik kan die blokjes wel afzeggen, en dat heb ik ondertussen gedaan, maar ge zult het zien, ik-ben-er-zeker-van, ze worden op volgende factuur toch nog aangerekend.

Dat is begot 4 euro maar, en eigenlijk zijn ze dat voor deze geste wel waard, maar kom. ‘t Kon properder.

Vroeger was alles beter

Remember this one? De Electrabel klaagzang van een paar maand geleden. 89 euri’s / maand vond ik veel, maar ‘t viel al bij al nog mee in vergelijking met jullie commentaren.

De afrekening lag in de brievenbus deze ochtend en tadaa: 118 euro. Dat wordt vanaf nu het maandelijks af te dokken bedrag. Eek.

Recapitulons:

Grafiek 1
Prijs van de tussentijdse facturen voor Electrabel (voorheen Sibelga):
1.GIF
Grafiek 2
Mijn vertrouwen in de mensheid:
2.GIF