QWOP

Spelletjes in flash… vaak klik ik ze gauw weg. Behalve deze: QWOP ! Basisconcept is simpel : loop 100 meter. Je moet echter voeten en heupen apart besturen. Enerzijds hilarisch, anderzijds aartsmoeilijk wil je vooruit geraken. Games met een steile leercurve, zo dient een game te zijn.

Ik geraak al bij al 13 meter ver, maar vraag me niet hoe.

Zelfs autorijden is simpeler.

Maaltijdcheques bij Delhaize

Ik ga naar den den Delhaize en heb maaltijdcheques van 6 euro mee. Niets anders. Géén cash. Géén kaarten. Enkel maaltijdcheques. Lots.

Eindafrekening 60 euro. Tien cheques zou u denken?

Nee, ik mag er maar 8 gebruiken. De rest is bij te betalen met .. ander geld. Het is u ook al vast overkomen? Ik vermoed omdat die kassa de non-food artikelen er heeft afgeteld enzo. Mjah. Maar ik heb wel enkel maaltijdcheques bij.

- “Aha..”, stamelt de kassierster ,

- “Ja wa is’t nu? Moet ik iets wegzetten ofzo”

- “Alléé ‘t is goed voor ene keer dan he! ‘t Is een uitzondering! *boze blik*”

Binnen 1 en dezelfde aankoop moet ik in betaalmiddelen splitten. Wat maakt dat nu uit voor Delhaize met wat ik wat betaal? Why? Why why why?

De volgende keer dat ze me zoiets lappen, koop ik ter plekke 1 kauwgommeke met 1 maaltijdcheque, en heb ik 5 euro cash geld. Ik herhaal dat nog 2 maal en dan betaal ik waspoeder met dat “cash” geld dat eigenlijk gewoon geconverteerde maaltijdcheque is.

Ik kan mij toch zo hard opwinden in duidelijk manke systemen hé.

Brussel is klein en groot tegelijk

Is dat niet keigroot, Brussel?is ook zo’n vraag die de mensen mij stellen wanneer ik zeg dat ik in Brussel woon. Ik zeg dan altijd: da’s vrij relatief. Een voorbeeld van vandaag.

Ik wou na een gezellige lunch met J. de trein vanuit Brussel Noord richting Schaarbeek nemen. Ik woon aan het station van Schaarbeek, dus een treinverbinding met Brussel-centrum is ideaal: ik ben in principe op 3 à 4 minuten thuis (roze route op kaartje).

‘t Overkomt me heel zelden, maar ik pakte echter de verkeerde trein. Altijd spannend, want wie weet wààr ge dan uitkomt enzo. Het was er ene die afboog richting Namen & consoorten. Ik stap dus af in Brussel Luxemburg. En daar was’t effe zoeken.

Ik pak vanaf het Luxemburgplein de eerste de beste bus terug naar Troon. Daar wacht ik op een metro die de ring doet rond Brussel. Afstappen in Kruidtuin. Aldaar wachten op een 92 tram: er rijdt er juist voor m’n neus een weg. Op de Haachtstesteenweg zit de tram geblokkeerd in ‘t verkeer. Komt er al bij al nog uit, en ik ben een dikke 50 minuten later thuis (groene route op kaartje)..

Klein verschilleke, maar maakt niet uit want kem toch congé vandaag. Voor mijn part zit ik dan de hele dag op het openbaar vervoer.

Gettin jiggy with it!

Will Smith was deze morgend op de radio en ik zat er in de badkamer zowaar lichtjes op te shaken.

Vandaag wordt leuk, want het is zowat sinds jàren geleden dat ik nog eens ga lannen. Lannen? U weet niet wat dat is?

Jaja, anderhalve dag lannen: oude gezichten terugzien, nieuwe mensen leren kennen, lachen, plezier maken, serieus praten, winnen, afzien, verliezen, stinken, eten en drinken.

Plezant dat dat is!

Als twee druppels water

Ik google niet alleen mezelf, vanaf nu ga ik mezelf ook Facebooken:

Check die tweede Frans. Geejn ideej wie dat is.

Is het misschien deze mysterieuze Frans Leys vanop IMDB – want dat ben ik dus niet?

Zouden die andere Frans Leys’en zichzelf ook al ooit eens gegoogled hebben? Als ze dat doen komen misschien hier en nu terecht. Op deze eigenste blogposting. (hoi!)

Hoe voelen die zich, om dan op een Frans Leys terecht te komen die in elk geval actiever is op het internet dan zijzelf. Kijk maar eens naar die foto‘s, blog & muziek enzo.

De andere Frans Leys’en worden er misschien door aangesproken door collega’s en vrienden. “Ik heb je proberen te googlen maar kwam op een andere Frans uit!”

Teehee.