Op mijn voorhoofd

Ik keer van mijn werk terug naar huis via de City2. En daar zat zowat iedereen die ik passeerde in winkels, op de roltrappen, … mij recht in de ogen te kijken. Of het kon naar het stukje neus tussen mijn ogen zijn. Of alsof er iets op mijn voorhoofd stond geschreven. Daarna in Rogier & Brussel Noord was het weer van dat. Ik kreeg opmerkelijk veel bekijks, vandaag.

Ik ben van de pendelaars die ik voorbijloop tijdens het piekuur eerder gewoon dat zij braindead voor zich uit kijken. De boodschappen overlopen. Het avondeten al in gedachten klaarmaken. Een boek lezen. Muziek beluisteren, och weet ik wat.

Maar, nee, mij recht in d’ogen kijken of ‘k was den duivel. Echt angstaanjagend eigenlijk. En ‘t is niet dat mijn rits openstond ofzo, dan zouden ze ook niet echt in mijn ogen kijken.

Ik ga nu even naar de spiegel gaan inspecteren of der niet een grote inktvlek op mijne neus plakt ofzo :)

Tip voor Senseo-drinkers

senseoOp uw werk, in uw keuken, overal. Zet naast uw Senseo machien een potje kaneel.

Na het zetten van uw kopje koffie, strooit ge op het crema-laagje een weinig kaneel, en tadaam: uw Senseo wordt dubbel zo lekker.

Uw koffie smaakt niet naar kaneel; hij ruikt er alleen naar. De kaneel blijft immers mooi liggen op het bovenste laagje en smelt niet lost niet op in de koffie eronder.

Ik was mijn senseo een beetje beu geworden. Coffee overload, denk ik. Maar vanaf nu ben ik weer verslaafd! Ik doe het vanaf nu keer op keer. Ik ben benieuwd wanneer ik ‘m nu beu ga worden.

Grote eer

Ik sta met een foto op drieduizend.be ! Daar ben ik heel fier op.

De foto is genomen in Tervuren. Op een boogscheut van Brussel, weliswaar, maar het is daar arrondissement Leuven. Postcode “3080” heeft inderdaad ook wel wat weg van “3000″ ;)

DrieduizendDrieduizend is de groep mensen achter drieduizend.be. Eigenlijk is dat iedereen die foto’s inzendt of de website bezoekt. Drieduizend is een on-line fotocollectief waar iedereen aan kan meewerken. De drie kernelementen zijn: Leuven, fotografie en internet.

* Fotografie: Met onze foto’s streven we kwaliteit na. Dit betekent niet dat je een dure camera nodig hebt of dit jarenlange ervaring vereist. Wel selecteren we foto’s die inhoudelijk en technisch sterk zijn of creatief uit de hoek komen.
* Leuven: Leuven is de rode draad doorheen de foto’s. Iedereen kan foto’s inzenden, het volstaat dat er een inhoudelijke of visuele band is met Leuven. Alles kan en alles mag.
* Internet: Drieduizend wil met haar website www.drieduizend.be een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Als je een foto wil inzenden is het voldoende om ons een e-mail te sturen. Internet- of computerkennis mag daarom geen struikelblok zijn.