Gezocht: praktijkexamen

Ik heb nu al een tijdje mijn voorlopig rijbewijs op zak en heb al een beetje zitten oefenen. Van horen zeggen is het druk in de examencentra, dus ik belde alvast eens om een afspraak te maken voor het praktijkexamen.

Ik doe vrije opleiding, en woon in Schaarbeek. Dan moet ik dus examen afleggen in Evere. Daar zit je vast aan. Trust me: die van het examencentrum in Asse-Mollem hebben het mij verzekerd ;)

Op tinternet (website ACT) staat dat je afspraken ook best boekt via internet. Je volgt de link en ze zeggen je dat de online afspraakmodule eruit ligt, en dat je best belt. Arraait. Foon it is.

Poging 1: voor Nederlands druk 2. Om een afspraak te maken, verwijzen we je door naar de website. Hèh! Niet dus. Om iemand aan de lijn te krijgen, druk 1. Ik hoor een beltoon gedurende 5 minuten, niemand neemt op.

Poging 2: idem. Naja, ik probeer het de week erna wel nog eens.

Poging 3: Iemand aan de lijn! Ah, ‘t is voor een afspraak? Doorverbonden. De mevrouw voor de afspraken vraagt me eerst heel wat gegevens, maar achteraf zegt ze dan toch nog dat alles vol zit tot mei.

- “Is niet erg, doe me dan maar een afspraak in juni”
“Maar juni zit ook vol”
- “Doe me dan maar juli, l-l-l met de l van lima”.
“Die agenda is nog niet open, daarvoor moet u vanaf mei bellen”

Om dan in mei te horen dat het vanaf september pas kan zeker? Ze geeft me nog de tip om elke dag te bellen om te zien of iemand zijn afspraak eventueel heeft afgezegd, dan kon ik die nog overnemen. Meteen begrijp ik waarom het zo vaak bezet is aan de lijn: mensen bellen om te zien of er plaats is.

Absurd tijdverlies voor alle partijen, en dat in volle crisis: waarom heeft de mevrouw die mijn afspraak ging noteren eerst een hele resem gegevens nodig, terwijl het toch allemaal vol zit? Waarom word ik überhaubt doorverbonden met die mevrouw als die mevrouw toch geen afspraak kan boeken? Waarom zetten ze niets op hun site dat het eigenlijk toch allemaal vol zit en dat het geen zin heeft om nu te bellen?

Fix toch gewoon die internet-afspraak module en je hebt geen zeik.

Kafkaiaanse toestanden: je kan enkel in je eigen examencentrum gaan, behálve als je rijschool volgt. Ik zou dus bij wijze van spreke in Aarlen les kunnen volgen, en daar dan examen gaan afleggen. Daar is het beslist minder druk. Een realistischer alternatief zou zijn voor mij als Brusselaar: Asse-Mollem. Maar daar zit het ook vol tot eind juni.

Na het schrijven van deze blogpost ontdek ik deze recente video op Brusselnieuws die exact uitlegt wat ik nu aan de hand heb.

Josaphat

Hier een paar tramhaltes verder, pakweg halfweg naar de Reyerslaan, ligt er een groot terrein braak te liggen. Het was vroeger het station “Schaarbeek Josaphat” maar veel sporen en perrons zijn er niet meer. Als je door de barricades kruipt, tref je er een verlaten treincoupé aan en nog wat meer rommel. Vooral veel gestort huisvuil.

Charles Picqué wil daar Europese kantoren plaatsen, zeiden ze recentelijk nog in ‘t nieuws. Onder al dat puin plannen ze ook een tunnel te graven om een stuk van een spoorlijn te leggen tussen de luchthaven en de Europese wijk, lees ik op Wikipedia.

Dat kan daar toch niet zomaar verdwijnen zonder dat mijn Nikon dat even vastlegde:


New coffee in town: Wybeck

Even wat reclame maken voor mijn collega.

M’n collega is eigenlijk m’n collega niet meer, want ze is een heel interessant project begonnen op het vernieuwde Flagey-plein in Brussel: Wybeck Mood Coffee bar. Je vindt het hierzo , op de hoek van Flagey en de Brasseriestraat.

Wybeck'sDe Wybeck heeft een lekker klinkende naam, en is een loungy rookvrij café waar je koffie krijgt voorgeschoteld naargelang je humeur. Geproefd en meer dan goedgekeurd. Beluister hier een fragment van FM Brussel over het concept. Zelf ben ik koffietjes aan € 0,15 uit een Aramark machien gewoon op werk, en het verschil is toch wel kilometers groot: dit is versgebrouwen kwaliteitskoffie.

Petite parenthèse: Wie koffiebar denkt, denkt Starbucks. Heel wat mensen hypen Starbucks en over hoe Starbucks in het Brusselse landschap ontbreekt. Eigenlijk zou dat zo moeten blijven. Nergens in België (bijna nergens) vind je een spoor van die keten die de rest van de wereld heeft veroverd. Wanneer je dan naar Londen gaat, wel, ga daar dan Starbucks drinken. Zoiets maakt deel uit van de Londen-experience. Zonde zou het zijn, om Starbucks naar Brussel te halen. Het concept Starbucks zou niet meer hetzelfde zijn.

Wybeck op Flagey is nog een reden te meer om Starbucks weg te houden uit Brussel. Voor een goeie Brussel-experience, ga dan naar het Flagey-plein en stap de Wybeck binnen. Ge leest er op uw gemak een boekske, eet er een koekske, drinkt er 2 jattekes of meer, en ge laat de Amerikaanse herrie waar ze thuishoort. Open 7 dagen op 7, van 7 tot 7 uur.

Over voorzetsels en gsm’s

Twee onafgewerkte gedachten.

Gedachte 1: Waarom zeggen mensen dat ze “op de trein” zitten, en “in de tram”? Soms lijkt een trein wel heel fel op een tram. Wat wordt het dan..? Tussen “op de bus” en “in de bus” is er dan een minder sterk nuanceverschil.

Train TVGedachte 2: Ik profiteer van alle multimedia-mogelijkheden van mijn gsm. Tijdens het pendelen lees ik nooit een boek; geef mij maar image & sound. Op de trein zit ik wel nooit alleen, en de mensen naast mij – dat zie ik nog net uit mijn ooghoek – kijken stiekem mee. Ik stel bij mezelf vast dat ik op de trein enkel “onschuldige” zaken bekijk, zoals hier American Dad. Ik moest eens iets “harder” bekijken, zouden de mensen dán nog altijd meekijken?

Klojo’s

Vandaag 2 keer hetzelfde folderke van ‘t Blok in de bus gekregen. Eentje ‘s morgens bij de postbedeling, en ik tref ‘s avonds verdomme hetzelfde foldertje opnieuw aan, samen met andere prullen. Eerder dit jaar al bij al al vijf verschillende publicaties gekregen van het Blok. In het Brusselse krijg je dus tweetalige foldertjes (!). Van zulke hypocrisie krijg ik dus spontane diarree.

Ze verstikken & vervuilen Brussel met hun propaganda. Ze moeten mijn brievenbus niet meer in. Van geen enkel partij meer overigens. Ik kies zelf wat ik lees, en ik zal zelf wel kiezen voor wie ik kies. U moet mij daar niet meer bij helpen. Des te meer papierverspilling ge mij geeft, des te minder waarschijnlijk dat ge mijn stem krijgt.