Wikipedia Offline

Nu zondag vertrekken we met de automobiel richting zuiden. Paar daagjes congé en we trekken op avontuur: partir vers l’inconnu… Richting Elzas is de bedoeling, maar naargelang onze goesting van het moment kunnen we alle kanten op. Dat is een nieuw reisconcept voor ons, normaliter is het parcours tot in groot detail op voorhand uitgestippeld.

Om niet honderd en één verschillende gidsen mee te sleuren neem ik het compacte netbookje mee. Ik kan daar in principe mee tetheren (internetten met behulp van mijn gsm-verbinding), maar in het buitenland wordt zoiets al gauw kostelijk. Spijtig, want de manier waarop wij aan travel-research doen is in principe met een stevige brok Wikipedia.

Een zoektochtje vandaag op internet heeft me geleerd dat er oplossingen zijn om Wikipedia offline te exporteren en aldus bij te hebben. Zoek op Wikipedia naar “wikipedia offline” en je vindt wel wat methodes. Ik koos ervoor om dit projectje uit te testen: Wikimedia by moulin. Is nice.

Adios!

Dus ik was bijzitter


… en het was eigenlijk best plezant. Ik heb heel mijn straat (dat zijn zeker 800 inwoners) op een paar uur zien passeren. Ik herkende amper mijn buren :) Opvallend veel Nederlandstaligen wel: wij verstoppen ons goed, hier in Schaarbeek.

Ik was, zoals ik eerder hoopte, effectief de persoon die de stemkaartjes mocht uitdelen en mensen in geval van twijfel of technische problemen mocht begeleiden. Dat deed ik met enthousiasme :)

Zijn 21,40 euro hélemaal waard.

Ellentriek

Er gebeurt iets oarigs in ons slaapkamer. Onze simpele wekkerradio loopt systematisch voor op de tijd. Na ongeveer 5 uur staat die al een kwartier verder.

Doen we er niets aan, dan staat die na een dag al een halfuur voor. Da’s handig om extra vroeg op te staan, want dat alarm gaat veel vroeger af, maar ik wil dat toch eens gefixt zien.

Nieuw wekkerradiootje? Hah! Goed geprobeerd. Hij doet het met elke wekkerradio.

Het is alsof het stopcontact een beetje teveel electriciteit doorzapt, waardoor eenders welke wekkerradio berzerk gaat. Is dat … “veilig”? En wat kan ik er aan doen? Andere elektrische toestellen in ons huis hebben er géén last van. (Staan)lampen branden normaal, en ook de tijd van de computer staat goed.

Eigenlijk kan ik misschien ook googlen naar dit probleem, en het helemaal zelf oplossen (lekker onpersoonlijk) maar af en toe eens een sociaal aangereikte oplossing kan ook deugd doen :)