Bakker

Ik had broodjes van de Delhaize voorzien, het soort dat ge nog 5 minuten moet afbakken in de oven. Zondagochtendverstrooidheid en iets te veel minuten afgeleid later waren die broodjes zwart en konden ze de vuilbak in. Grote oven is dan ook overkill voor drie mini-broodjes.

Oven fiasco

Eigenlijk maar goed ook, want ik had meer zin in chocoladekoeken van bij de bakker. Ik zag dat de trottoirs niet nat waren, dus ik ging ongecoiffeerd en op mijn sloefen de deur uit.

Loafers

Bij de Marokkaan is het gezellig. Een dezer, voor de jol, begroet ik hem met salam aleikum! De klant voor mij bestelt zo’n rozenkrans van pistolets, ofhoeheetzoiets. “Je n’ai que 50 euros par contre”, verontschuldigt hij zich. “Een volgende keer dan”, antwoordt de bakker, want het is toch maar 90 cents. Bakker slash kredietverstrekker.

Chocoladekoeken. Dobbelen.

Ik kom thuis met mijn chocoladekoeken (dubbele), maar ook met een m’semen voor vanmiddag of vanavond. M’semen is een dikke vettige pannekoek, bedoeld voor bij de thee, om op te smullen met honing. Bij gebrek aan honing wordt dat vaak confituur. Ik drink niet vaak thee, dus dat wordt koffie. Ik doe het in feite helemaal op zijn Belgisch en eet er vaak een lepeltje choco bij. Of om het helemaal exotisch te maken: speculaaspasta.

M'semen (Moroccan crêpes)

Grappig detail, en herkenbaar voor Brusselaars: de verpakkingen die je krijgt bij de Marokkaanse bakkers komen nooit van de bakkerij zelf, maar zijn gerecupereerd van andere bakkers. In dit geval kwam mijn m’semen verpakt in een zakje van een bakker uit Nieuwerkerken. Wat zou er met die bakker in Nieuwerkerken gebeurd zijn, dat ze hun inpakmateriaal kwijt moesten? Failliet? Sterftegeval in de familie? Naamsverandering?

As is often the case in Brussels bakeries, packaging material is bought over from other bakeries in Belgium.

Hoedanook, gelukkige zondag aan iedereen!