Wakker liggen van Winsol

5 minuten na’t publiceren van deze blogpost bellen de vriendelijke mensen van Winsol me op met de oplossing. Leve de sociale media :) En leve de fantastische dienstverlening van Winsol, ‘t duurt enkel een tijdje als je de verkeerde deur neemt om je vraag te stellen

Genoeg twitteraccounts ter wereld in België om te bewijzen dat het een fantastisch medium is om als bedrijf dichter bij uw klant te staan. Zonnenwering/rolluikspecialist Winsol heeft dat nog niet door.

Op 22 juli stel ik via Twitter een vraag.

Goh, stom vraagje eigenlijk hoor. Op Google vond ik wat tegenstrijdige adviezen, ik denk dan: laat het me gewoon vragen bij de mensen die de rolluiken zelf hebben geplaatst. Misschien zijn zij als “saai bedrijf” – ze plaatsen rolluiken – net blij met wat Twitter aandacht en plaatsen ze hier zelf de anti-getik-oplossing: om erover zelf te twitteren, en de streekkrant te laten komen, en om lang en breed uit te smeren hoe fantastisch cool & hip & klantvriendelijk ze zijn. One can only hope. Of wakker blijven van regengetik op de rolluikkast.

Uiteraard weet ik dat zo’n Twitter account niet bemand wordt door de bekwame & reactieve vakmensen die zelf de rolluiken zijn komen plaatsen. Achter het Twitter account schuilt een bureaumedewerker in wiens functiebeschrijving in de marge nog stond : “onderhoud sociale media”.

Dan plots, reactie van het bedrijf dat ik tracht te bereiken! (duidelijk op de verkeerde manier, maar ja, dan moet je maar geen twitter account hebben)

Een out of office van een klantendienst krijgen is nooit echt fijn. Op Twitter is het vooral komisch. En om nu voor m’n vraag de permanentiedienst te contacteren: daarvoor was het voor mij al teveel een oefening in klanten-koppigheid geworden.

Op 10 augustus waren ze terug uit congé, en ik geef hen even de tijd om hun twitter-achterstand in te halen (nvdr: 0 tweets/replies).

Je beleeft een fantastische klantenervaring als je meteen geholpen wordt, ook al heb je een verkeerd kanaal gekozen. Doorverwezen worden is altijd ergerlijk.

Op dit moment vermoed ik dat ze bij Winsol ook bezig zijn aan een oefening in koppigheid. Mij niet gelaten. Ik ben even koppig en wil gewoon dat zij m’n vraag doorsturen naar iemand binnen het bedrijf die er een mening van 140 karakters over heeft.

Hey Winsol-medewerker, ik heb je een algemene vraag gesteld weken geleden. Regengetik op de rolluikkast: wat zijn zowat de middelen om te verhelpen. Vraag staat gewoon op je Twitter pagina. Kan je even gewoon zelf eens intern je licht op steken en me antwoorden?

Ik snap je verwarring, Winsol-twitter. Het laten afhandelen door een andere dienst is voor jou wel een oplossing, maar is dat niet voor mij.

Mijn mail naar hun communicatieafdeling bestond trouwens uit een link naar de originele tweet. Nog geen antwoord gekregen.

edit: Ondertussen, 5 minuten na publicatie van deze post, dus wel.