Avenue Mon Plaisir

Onderaan dit blog-artikel vind je de videoclip terug van Redouane La Deglingue. Die zorgt voor veel controverse, want de zanger drukt zich nogal negatief uit over België: J’épouserai le Maroc après avoir baisé la Belgique.

Een artikel over de commotie lees je oa bij De Standaard. Zoals gewoonlijk op web 2.0 zijn de reacties op het artikel leuker dan het artikel zelf.

Thomas uit Jabbeke schrijft:
“Dit is een zeer lelijke vorm van racisme, dit heeft niks met vrije meningsuiting te maken, dit is racisme, volkerenhaat, en het is de taak van de overheid ons te beschermen hiertegen. “
(ter info, Jabbeke ligt op 107km van Brussel)

Wim uit Borgerhout, daarentegen:
“Het geeft een zekere vorm van identiteit aan een groep jongeren die hier leeft, en die elke dag geconfronteerd wordt met het leven zoals het in bepaalde wijken in Brussel gewoon is. Wat daar dan schuld aan draagt, laat ik in het midden. Het zijn idd wat rebelse teksten, die volgens mij voortkomen uit de zoektocht naar houvast tussen de westerse wereld en de roots, waar men eigenlijk ook geen echte band mee heeft.”

Ik wil met de Wim eens een pint gaan drinken. Ik heb ook een reactie op de clip:

Frans uit Schaarbeek, zegt:
“OMG! Die clip is op 20 meter van mijn deur opgenomen! Not kidding! Dat is de Avenue Mon Plaisir, een doodlopende steeg die aanpaalt op de Van Praet brug! En ze filmen in ‘t station van Schaarbeek!!”

1 reactie op “Avenue Mon Plaisir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>