Mister Roeland

Ik ben na 13 dagen terug van het fulltime animeren en Nederlands geven aan Franstalige kinderen van 12 tot 17 jaar. Roeland is een taalbad, dus één woord Frans is teveel.

Het begon sloom, de hitte speelde iedereen parten. Op Roeland gelden trouwens strenge regels: wie Frans praat krijgt sancties, en na een paar keer zondigen tegen de regel is word je – excuse my French – buiten gebonjourd. Vanaf de helft van het kamp begon de sfeer er goed in te komen. De kinderen zongen en speelden vrolijk mee en lieten zich helemaal gaan in het (bij wijlen) gebroken Nederlands. Super!

DSC07410
Ik bewijs het even met een fotootje.
Wat u niet ziet is een publiek van 50 monitoren en kinderen aan de andere kant van de lens, en wat u niet hoort is “Dromen Zijn Bedrog” van Marco Borsato, een liedje dat we de kinderen hebben aangeleerd. Kinderen animeren; het ligt mij wel :)

5 reacties op “Mister Roeland

  1. Pingback: 11 a.m. » Open brief aan Roeland

  2. Pingback: 11 a.m. » Nog op zoek naar een vakantiejob?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>