English accent

Shamelessly een blog-idee van bij Michel Vuijlsteke gepikt.

Mijn Engels accent kan allerlei vormen aannemen. Op het werk heb ik elke dag wel eens een Engelstalig iemand aan de lijn, en in nog geen twee calls heb ik hetzelfde accent aangenomen. Over ‘t laatste belde een Irishman, en ik hoor mezelf nu nog mijn werkgever Fortis als “Fartis” uitspreken.

Op een andere dag kan er een Brit met neutraal accent bellen - het type Brit dat in een Brusselse voorstad woont en werkt voor een Europese dienst - en plots komt mijn 1e kandidatuur RP Engels dan naar boven. En dan zwier ik daar inderdaad wel een beetje Chantal Pattyn pseudo-Londens tussen, waar Michel het over heeft, en dan wordt Fortis bij mij “Foh’is”.

Amerikanen die bellen spreek ik, volgens mijn collega’s alvast, aan met een sterk Southern accent. Maakt niet uit vanwaar ze bellen. East of West-coast. Ik ga voor de middenweg :) “Forrrtis”

Dan hebt ge uiteraard ook nog de niet-Engelsen (Russen, Chinezen, Spanjaarden, …) die in het Engels op onze lijnen binnenkomen omdat ze het Frans of Nederlands niet machtig zijn. Daar doe ik (onbewust!) weinig moeite voor en daar spreek ik hen aan in het Flemish English with lots of hair on it.

What American accent do you have?
Your Result: The Midland
 

“You have a Midland accent” is just another way of saying “you don’t have an accent.” You probably are from the Midland (Pennsylvania, southern Ohio, southern Indiana, southern Illinois, and Missouri) but then for all we know you could be from Florida or Charleston or one of those big southern cities like Atlanta or Dallas. You have a good voice for TV and radio.

The South
 
The West
 
The Northeast
 
The Inland North
 
Philadelphia
 
Boston
 
North Central
 
What American accent do you have?
Quiz Created on GoToQuiz

2 reacties op “English accent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>