Muzikaal advies gevraagd

Ik ben momenteel een liedje aan ‘t schrijven. Als klankbord gebruik ik dan in eerste instantie mijn vriendin, om te horen of het op ietsken trekt. Ik speelde voor haar de eerste regel, en ze zei meteen “Maar enfin, Frans, dat bestaat toch al?”, zei ze ietwat teleurgesteld. “Hoe? Van wie heb ik dees dan gepikt?” vroeg ik onschuldig.

Ze kon mij geen antwoord geven. Ik ook niet. Het klinkt eigenlijk wel gepikt. Maar van wie? Welk liedje? Kan iemand mij dat zeggen, zodat ik op een of andere manier kan vermijden plagiaat te plegen? :)

Dit is niet het volledige liedje, gewoon een snelle opname om een idee van het liedje te geven:

Terloops: iedereen die (pop)muziek schrijft pikt van elkaar, vaak zonder het te weten. En als ze het weten dat ze iets flagrant pikken, veranderen ze het zodanig dat het niet meer gepikt lijkt. Dat ben ik dan ook van plan als dit te gepikt zou klinken :p

3 reacties op “Muzikaal advies gevraagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>