Brussel-Congres

Het NMBS station Brussel-Congres is een stationnetje dat volledig in den donkere staat door een armzalige TL-verlichtingsinstallatie. Uw trein raast er ondergronds elke dag voorbij, maar weinigen onder u weten het bovengronds in Brussel liggen.

Binnen liggen er her en der waterplassen op het perron, maar in zo’n ondergronds station is het gissen naar de bron van al die nattigheid. Mede door die waterplassen, en door de sfeer van het station, regent het altijd wel een beetje in Brussel-Congres.

Brussel-Congres is de tweelingsbroer van Brussel-Kapellekerk. Alletwee stations die gewurgd worden door broers Centraal & Noord, en grote zus Zuid.

Brussel-Congres is het station van het misverstand. Door zijn ondergronds uiterlijk heeft het immers veel weg van broer Centraal, ook al zo’n bouwsel uit de jaren ’50. Menig pendelaar naar de grote stad is er – in een vlaag van ochtendslaperigheid zich wanend in Brussel-Centraal – al eens verkeerdelijk uitgestapt. Bijna elke ochtend merk ik wel iemand op die van de trein stapt… en tijdens het fluitsignaal vlug weer op dezelfde trein hupt. NMBS-humor.

De reden waarom mensen er per ongeluk uitstappen? Ondergetekende ging op onderzoek en kwam met volgende reportage terug. Overal staat het station verkeerd aangeduid:

BrusselCongres1.jpg

5 reacties op “Brussel-Congres

  1. Pingback: 11 a.m. » Congres station, 1000 Brussel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>