Erik en Sanne doen het in Kroatië

Tom geeft me een scoop van jewelste mee op msn. Ik gebruik algauw mijn medium van blog om het nieuws te verspreiden. Gaat u er bij zitten? Ik was er niet goed van.

Ik kom er wel bijna 18 jaar te laat mee af. Het was immers in 1990 dat Erik & Sanne een monsterhit scoorden met Veel te mooi. Dat klonk als volgt:

Maar in 1989 zong in het Split songfestival de Kroatische Meri Cetinic de originele versie van dit liedje: Dome Moj. Gaat het hier om een legitieme cover, of om plagiaat? Nu, ik vermoed het eerste hoor.

Wat er ook van zij, ik geef het woord aan Tom om zijn sterk vermoeden van plagiaat te kadreren:

Tom zegt:
mja, in ’89 lag kroatie nog veilig achter ‘t ijzeren gordijn ee
Tom zegt:
“de originele versie gaan ze hier toch nooooit te horen krijgen”

Update: het is hier enorm stil op het internet over. Maar hier toch een eerste relevant Google resultaatje op de website van de originele zangeres zelf. Sanne en Erik zwijgen zelf voorlopig in alle talen :P (of ik ben te lui om verder te zoeken, dat kan ook)

5 reacties op “Erik en Sanne doen het in Kroatië

  1. Pingback: ‘veel te mooi’ plagiaat? | bruno.fm

  2. Pingback: Internetpret voor 2007-12-5 at Dikkie

  3. Volgens mij is het puur plagiaat.
    Ik geloof zelfs dat het oorspronkelijk een volksliedje is gezongen door een Kroatisch koor. Ik heb het eens gehoord en vind het veel, veel mooier dan dit.

  4. In 1989 zat ik samen met Erik bij Cecille Vandijk in VIersel en spraken we over onze vakantie in kroatie . Hij vertelde dat hij er een mooi liedje had gehoord van een meri, ik heb hem toen de plaat bezorgd . Hij heeft er toen veel te mooi van gemaakt , maar ik heb nooit er een bedankje of berichtje mogen van ontvangen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>