3 to see

Stokje van Steven. Plaats 3 Joetoep filmpjes die iedereen moet gezien hebben met eventueel uitleg erbij. Hierbij mijn keuze.

Alvorens u in slaap valt met mijn vreemde YouTube keuze, geef ik het stokje door aan mijn broer (om hem weer aan het schrijven te krijgen :p), Lode en Waldorf.


Hoppipolla van Sigur Ros. Niet Sigur Ros’ beste, maar wel meest toegankelijke song. Eén der mooiste stukjes muziek allertijden. Klassieke instrumenten, computergeluidjes, rock, pop, fanfare-harmonie, … verwoven in een compositie die magisch tijdloos aanvoelt. Triest en hoopvol. Rustig en wild. Sober en bombastisch. Eigenlijk elk willekeurig adjectief met zijn overeenkomstig tegenovergestelde tegelijk… zó sterk.

“What is a blog”. Een filmpje in de reeks van CommonCraft. Deze mensen maken het internet begrijpbaar voor iedereen. Bekijk zeker ook hun andere klassiekers. Let niet zozeer op de inhoud – het gaat over wat u waarschijnlijk al weet – maar vooral op de manier waarop het uitgelegd wordt. Geknutselde papiertjes, plakband, lijm,… Klassieke media in het moderne YouTube-medium. Uw grootmoeder is meteen mee met alle internethypes (als ze tenminste Engels verstaat).

Een professioneel filmpje mag ook. Als u manager bent, dan zou u John Seddon moeten volgen. Deze goeroe legt in 2 minuten uit waarom een bedrijf nooit targets (doelen) mag opleggen aan zijn werknemers. Als u zelf gemanaged wordt, en te lijden heeft onder targets die u worden opgelegd, stuur dit dan door naar uw manager:

4 reacties op “3 to see

  1. Pingback: kommapunt » 3 to see

  2. Pingback: Lode Vanacken » Blog Archive » 3 to see

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>