De Redactie, en In Europa

De nieuwe nieuwssite is, in tegenstelling van wat anderen u willen wijsmaken, fantàstisch. Die mensen van de redactie hebben, zoals Michel op zijn blog ook stelt, een achterliggende bedoeling, en dat heeft tijd nodig om die over te brengen. Verder is het een simpele kwestie van de gustibus, en daar kan niemand het gelijk in krijgen.

Ook de Canvas-website zit in een nieuw kleedje. Daar is het iets minder fantastisch, want een filmpje op de homepage plaatsen, waarvan het geluid by default aan staat in plaats van gemute…dat doet pijn aan de oren. Maar al bij al wel mooie en overzichtelijke layout.

europa.pngOnbewust onder de indruk van die website, bleef ik hangen voor In Europa. Het is de verfilming van een boek, en Wikipedia leert mij dat dat deze 35 delige reeks al op de VPRO eerder van start ging. Seau, poehee, sjongejonge,.. da’s mij even totaal voorbij gegaan.

Wat een pràcht van een documentaire zeg. 35 afleveringen van telkens 35 minuten…, kunt ge daar geen schooljaar van lessen geschiedenis mee vullen? Uw leerstof is volledig afgewerkt en staat te grabbel. In ‘t 6de middelbaar bestuderen ze toch de 20ste eeuw, niet? Door de mooie tekst van Geert Mak kunt ge linken leggen naar de les Nederlands. En via Wikipedia en het interweb koppelt ge er een projectje aan rond opzoekingswerk en neutrale/gekleurde geschiedschrijving. In ze pocket.

5 reacties op “De Redactie, en In Europa

 1. Wel ik ben het helemaal oneens wat betreft deredactie.be.

  De usability van de vorige site was STUKKEN beter dan die van de huidige: véél te druk, en helemaal niet overzichtelijk… no good! I asked for the news, not a headache!

 2. the news krijgt ge véél meer op een visuele manier tegen uw netvlies gesmeten dan bij de vorige site (video, foto, ..) en dat vind ik goed.

  het feit dat het rubriekenkolommeke nu rechts staat, in plaats van links, kan dat bv niet ermee te maken hebben dat ge het nu “onoverzichtelijk” vindt en dat de usability achteruit gaat? is uw mening ergens niet vervormd door het nieuwe van alles?

  de vorige website waart ge immers heel hard gewoon hé.

 3. Ge hebt het visuele, en in theorie is visueel altijd overzichtelijker dan enkel tekstueel etc…

  Toegegeven, de video’s integreren is meer web2.0 en dus “beter”, maar het alles wordt gewoon té druk met al die foto’s, video’s, en dan die felle kleuren er nog bij…

  Ik heb al veel nieuwssites gezien, en ben niet vies van vernieuwing, maar wanneer iets achteruit gaat ipv vooruit, dan heb ik er ook mijn mening over. Ik ben er 100% van overtuigd dat ik 50% minder tijd op die site ga doorbrengen vanaf nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>