Examenstress

Deze ochtend zat ik in de treincoupé vast in een driehoek van ergernissen. Ik verklaar mij nader:

Ik zat naast 2 meisjes – die ik overigens niet ken, gelukkig maar – op weg naar hun mondeling examen. Kunt ge u de nervositeit inbeelden? Driemaal ergernis, want zij ergerde zich aan de NMBS, de andere ergerde zich aan haar vriendin, en ik ergerde mij aan hen alletwee.

Dedie, nagelbijtend naar buiten aan ‘t kijken: “Mah ohmygod, we gaan te laat zijn als die trein niet meteen vertrekt!”
Dieander, naar haar vriendin mompelend, met fluostift nog in haar nota’s aan’t aanlijnen (!): “Mmm uhuh”.

Ik geef even twee tips voor de meisjes. Dedie moet eens leren dat een trein af en toe eens moet stilstaan om passagiers op te laden. Rustig kind, dien trein gaat niet bewegen door uw gesikkepit over stilstanden. Aan dieander had ik veel goesting om een In de Gloria – Hallo Televisieke te pullen (videofragment) : “Och kind, as ge’t nú nog niet kunt, dan kunde’t straks tijdens uw examen ook niet hoor”

5 reacties op “Examenstress

  1. “Och kind, as ge’t nú nog niet kunt, dan kunde’t straks tijdens uw examen ook niet hoor”: Mijn favoriete zin tijdens de momenten voor een examen. Nu ja, niet iedereen ziet er de humor altijd van in, maar dat is mijn probleem natuurlijk niet.

  2. Pingback: Steven Blogt » Blog Archive » Waar is de goeie ouwe tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>