Toeval

Ga er bij zitten, beste lezer. Dit lijkt wel op een (letterlijke) stationsroman, maar dan iets serieuzer en zonder een melige cover.

Woensdag zat ik op de trein uitzonderlijk naar Leuven te sporen om eens te gaan zwemmen. De in Zweden gescoorde ceedeetjes Kristofer Ã…ström weerklonken in mijn oren op mijn veel te grote koptelefoon – en hopelijk niet teveel op die van de medepassagiers.

Mijn blik, zoals dat wel vaker gebeurt op een trein, dwaalde af naar het raam. Die blik werd echter gekruist door de persoon die naast mij erop los aan het schetsen was. Dat het geen schone deugd meer was. Van haar zag ik weinig: enkel een sterk brilmontuur en heel wat haar. Haar tekeningen lagen echter in full view.

Heb ik u al ooit gezegd dat ik een zwak heb voor mensen die live tekenen? Vroeger deed ik met mijn broer mee met een Teleac cursus Strip- en Cartoontekenen. Niet omdat we konden tekenen, maar volgens mij omdat we live op tv dingen zagen getekend worden en dat dat toch zo grappig was. But I digress.

Hààr tekeningen dan. Die ventjes! Die koppekes! Die kénde ik van ergens. Ik dacht bij dat soort tekeningen eigenlijk meteen aan Kleintje.be, sinds eeuwen in mijn feedreader. Maar dit leek mij op ‘t eerst zicht toch iets anders te zijn (nvdr, ik was achteraf fout, ‘t was ook Kleintje). Deze schetsen waren iets minder minimalistisch en speelden zich volledig af in een fantasiewereld. Ik wist dat ik deze schetsen ooit direct mijn Flickr contact stream was tegengekomen. Nooit bij stilgestaan dat dat in feite Kleintje was. Ik sta weinig stil eigenlijk.

Goed, ik dacht er tijdens het zwemmen en de donderdag niet meer teveel aan, tot ik de vrijdag op flickr in mijn contact list kuusou aanklikte. Jup, dat was ze. Die illustraties kwamen perfect overeen met hetgeen ik live zag getekend worden naast mij op de trein.

Een web 2.0 reflex was dan om een flickr berichtje te sturen om te vragen offe-zij-da-wel-was? Ik stel voor dat u gaat lezen bij de bestemmelinge zelf wat er achteraf met dat berichtje is gebeurd. Want, inderdaad, naast mij zat zo even nog een bekendener blogster exact hetzelfde te ervaren als ik. Om er dan later nota van te nemen – als volgt.

Kleine wereld…anyone? :)

Ow, en hate to break it to you, maar mijn hart is al verkocht. Maar ge zijt alleszins de knapste web 2.0-babe die ik ooit heb gezien.

5 reacties op “Toeval

  1. Pingback: Lode Vanacken » Blog Archive » The internet makes the world smaller

  2. ik ben eens naar haar Flickr gaan zien…. als zij de vrouw van Manuel is, dan heb ik haar een maand geleden ontmoet toen ik met ‘darklife’ en Manuel (ik kende hem nog niet) in Antwerpen naar Theo Maassen ging kijken..

    de wereld is inderdaad fokking klein!!
    en dat hebben wij toch ook gemerkt toen je bij het buitenkomen van de VUB over ‘die paarden van 3000′ begon.. :-)

    ciao, en bedankt voor uwe mail, Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>