Staar Wars

Gisteren Staar Wars op de televisie tegengekomen tijdens het zappen. De vriendin, vergeef het haar: “Ah, ik heb nog nooit Star Trek gezien!”

Ik heb de Star Wars films wél allemaal gezien, maar vraag me niet om het verhaal na te vertellen…Hoog tijd dus om die films vanonder het stof te halen. Zo’n episch verhaal om de regenachtige avonden mee door te brengen, we like!

Vraagje voor de kenners nu: op welke manier is het het beste om die twee trilogieën te bekijken diende verstaande dat we géén Star Wars voorkennis hebben? Chronologisch volgens het verhaal - 1, 2, 3, 4, 5, 6 – of chronologisch volgens hun release date in de cinema 4, 5, 6 uit de jaren ’80 en daarna 1, 2, 3 uit de jaren 2000?

Persoonlijk vond ik het een geweldig moment om de nummer 3 (de laatste uit de cinema, nvdr) zich verhalend te zien koppelen aan de nummer 4 (die decennia daarvoor in de cinema uitkwam…).

5 reacties op “Staar Wars

  1. Ik zou ze in volgorde bekijken, beginnend van de eerste, dus niet in release date volgorde. De eerste twee zijn wel wat minder van niveau, maar de derde (die van gisteren dus) vind ik wel heel goed.

  2. Ik denk dat het weinig uitmaakt in welke volgorde je ze bekijkt (behalve 354621, maar dat had je wel begrepen).
    Ik ga niet helemààl akkoord met Mirthe hierboven, maar 1, 2 en 3 zijn overduidelijk méér de moeite indien je reeds een fan was van 4, 5 en 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>