Eten op het vliegtuig

Mij zult ge nooit horen klagen over vliegtuigeten.

Als het aan mij lag at ik zo’n dingen élke week: brooddozen waar al het eten + dessert als een fantastische puzzel in wordt geplaatst. Als ik denk aan al de nauwgezette controles die op dat eten zijn afgevuurd geweest alvorens het geserveerd wordt: makes me feel special! Opvouwvorkje, hardnekkig mesje, minibekertje, exotisch cakeje als dessert… Dat is een hele ervaring op zich.

Zo’n citroen-gearomatiseerd servetje, waar krijgt ge zoiets nog aangeboden?

airplane1.jpgOh en ik ben serieus hoor. Eten op enkele kilometers hoogte is een het hoogtepunt van de vlucht. Uiteraard is het smaakcomfort niet hetzelfde als bij pakweg Chez Vincent… maar for crying out loud: ge zit in een vliegtuig?! Tot op welk niveau is de mens geëvolueerd dat ie zich permitteert te klagen over zoiets? Het zit hem allemaal in de verwachtingen. Zet u op de correcte golflengte en ge geniet van elke hap.

Mensen die klagen over vliegtuig-eten zijn te veeleisend. Bij ‘t minste dat hun frieten iets of wat lauw zijn bij de Quick gaan ze die terugdragen. Of ze beginnen te neuten als ze ne Cola hebben gekregen en geen Cola Light. Of! G’hebt mensen die in het vliegtuig voor de veggie-schotel gaan.. of nee! Kosher! En die hebben dat dan al máánden op voorhand besteld… En als ze uiteindelijk hun bakske rijst krijgen, dan hoort ge ze nog klagen! Dát soort mensen, kent ge’t? Argh!

‘t Zijn dezelfde die zullen klagen dat ze niks binnenkrijgen van ziekenhuisvoedsel. Ik heb nog maar één keer mogen genieten van ziekenhuisvoedsel, 15 jaar geleden, maar ik herinner mij dus nog wél dat het een van de beste preistoempen was die ik ooit heb gegeten. Dat moet dus wel goed geweest zijn.

En daarmee hebben we op dezen blog eindelijk de categorieën “eten” en “ergernissen” kunnen combineren! :)

9 reacties op “Eten op het vliegtuig

 1. @mike, ik heb dan liever dat ze mij niets serveren dan dat ik moet betalen voor zo’n walgelijke maaltijd.

  @Frans, het is nu eenmaal een feit dat vliegtuigeten zwaar suckt. Plastieken broodjes, plastieken groentjes en plastieken vlees, en dat moet ge dan allemaal eten met plastiek servies. Dan pak ik liever een bifi of twee mee (dat maar voor de helft bestaat uit plastiek…)

 2. @ steven : hey, ik was 8 jaar oud, mijn smaakpapillen waren nog niet goed ontwikkeld hé :P

  @ tim : servies heeft voor mij weinig invloed op eten. for what it’s worth, ‘k vin dat juist cool, zo alles in plastiek. doet wat star trek achtig aan :P

  @ mike : yah! idd. bummer! :p

 3. Het eten valt soms heel goed mee en soms valt het heel hard tegen, en zoals Mike zei, het hangt echt af van de maatschappij. Zo is dat ook voor de entertainment enzoverder, zeer maatschappij-afhankelijk.. (Heb afgelopen 2 jaren met Continental, FinnAir, Luftansa en KLM allemaal lange vluchten gemaakt met 2 maaltijden.. maar ik ben te lui ze te overlopen ;))

  Uit mijn eigen ervaring valt het ontbijt op een vlucht het hardst tegen, ik heb nog nooit ontbijt gegeten.

 4. Ik kan zeggen :
  KLM = lekker
  Alitalia = semi vergiftiging
  Qantas = vrij lekker
  British Midland= betalend duur
  British airways = diepgevroren koud en slecht
  Finnair= Lang geleden maar was ook niet zo fameus
  Gulf air = viel heel goed mee
  Jetairways (brussel-delhi)= verzorgd en lekker

  Maar hangt allemaal af van airline, carrier, en vertrekland.
  Of het om een lange of een korte vlucht gaat enz.
  Gulf air geeft tussendoor een ijsje, Qantas geeft een snackpack en komt rond met bananen enz…

 5. @ Steven: de preistoemp was één van de lekkerste die hij ooit gegeten heeft, de andere heeft hij thuis én bij boma en peter gegeten.
  Geef toe, Frans is nu eenmaal een gemakkelijk tevreden en enthousiast te krijgen man.

 6. Ik wil toch wel even vermelden dat het soort mensen dat voor een veggie-schotel gaat over t algemeen veeeeeeeeel lekkerder eten krijgt dan de ik-ga-voor-plastiek-vlees-soort :-) *8 jaar ervaringsdeskundige*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>