Lekbos

Ik ben gisteren 25 jaar oud geworden, maar da’s geen blogpost waard. Wat dat wel is, is dat ik ben weest mountainbiken met mannen van de clan. Van Langdorp naar Wolfsdonk naar Averbode, tussenstop in ‘t Vossenhol, dan naar Testelt en via de Demer terug naar Langdorp. Ik ben géén sportieveling, maar ik hield het toch best goed uit (op mijn eigen trage tempo dan).

photo-0022.jpgIn Averbode is mijn Belgische cultuur iets uitgebreid geweest. Wat voor mij in-the-middle-of-nowhere leek, was voor de rest van ‘t gezelschap blijkbaar het bekendste plekje in heel Hageland: de crèmekes aan de abdij van Averbode. Een stuk of 6 ijskreemcars naast elkaar en honderd keer meer dagjestoeristen.

Perfecte gelegenheid om crèmekes voor mijn verjaardag te trakteren. Lekbos heet dat volgens Google. Volk dat daar stond! En goei crème, en goeikoop! 0,60 € voor nen bol! Ik betaal hier in Brussel ‘t driedubbel!

11 reacties op “Lekbos

 1. Toch wel een postje waard… we zullen alvast wachten op de tractatie en de datum voor volgend jaar in outlook opslaan ;-)

  Ik ben evenzoveel sportief geweest, 20 km van Brussel zit erop, yiha!

 2. Ik ben er daarstraks ook nog geweest! Zeer lekker ijs. Welke kar heb je gekozen? Melkijsje is veruit de beste.

  Mountainbiken is hier in Langdorp super. Sven Nys en Niels Albert hebben hier hun oefenterrein (op de Bosberg).

 3. Een gat in uw cultuur ;-).
  Ge hebt toch trouwens ijs van het ijsroosje genomen. Dat is het beste ijs.

  PS: als ge nog eens een in die buurt rijdt en ge hebt nog bijrijders nodig, laat maar iets weten dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>