Onhoorbare ringtone

Je wilt je GSM niet op stil zetten? Dat vibreren vind je ook maar niks?

Er is nu een “onhoorbare” ringtone, bestaande uit ultrasoon geluid. Oudere mensen horen niets, jongeren daarentegen wel.

Ik zit waarschijnlijk tussenin (23), want ik hoor bijna niks, maar ik krijg er wel koppijn van.

Beluister hem hier.

Update: Raar maar waar: ‘s morgens hoor ik de ringtone wél heel goed. Naar de avond toe hoor ik hem niet meer :)

21 reacties op “Onhoorbare ringtone

 1. ik hoor heel de tijd gepiep. Wilt dat dan zeggen dat ik een superieur gehoor heb? Of misschien gewoon betere speakers…

  Eén ding staat vast: naar een luide mp3speler luisteren beschadigt uw gehoor dus niet zo erg als ze zeggen :)

 2. ik moet echt stoppen met naar die hoge toontjes te luisteren.. mensen die vaak naar zo’n hoge ringtones gaan luisteren riskeren hun goed gehoor te verliezen denk ik.. en dan horen ze nie meer of ze gebeld worden! hah

 3. Toch opletten Steven; het is niet omdat je deze hoge toon goed hoort, dat je geen gehoorschade kan hebben. Gehoorschade kan optreden in bepaalde frequentiegebieden, m.a.w. sommige tonen hoor je nog wel en andere vrijwel niet meer. Een hoog volume bij mp3-spelers leidt zeker tot gehoorschade. En tot op heden is gehoorschade onomkeerbaar!

 4. eeey lolz ik heb getest en ik en me broer horen het wel (15 en 18) jaar en toen had ik me moeder en me vader bij gehaald (40 en 46 jaar) en die hoorde nix weetje hoe lijp is best wel lolz maar waar kan ik die als ringtone bestelle????
  als je het weet e-mail me dan naar j.degroot01@freeler.nl

 5. ik vind het geluid grappig maar ik vind het raar waarom kan ik hem wel op mijn com horen en niet op die van mijn vriendin??????(bij haar hoor ik alleen een piepje en het doet heel veel pijn)

 6. Iedereen bijna van onze klas heeft deze ringtoon.
  Tis echt wel cool ze, we zette da aan bij frans, wiskunde, geschiedenis (allemaal boven de 25)
  maar die hoorden echt NIKS hé, heel de klas keek naar mij, omda ze wiste da ik da was, iedereen begint keihard te lache, maar de juf zo van uh wa is r ? Ik maakte haar dan iet wijs natuurlijk, geluidje buiten. Ma bon, wil gewoon zeggen da et wel werkt nzo, maar mijn mama die eeft da wel keihard gehoord, dus echt klopt et ook ni e ! en tis ook echt een kutgeluid, na nen tijd doet da echt keiveel pijnnn! Saluuu x

 7. Ik kan het super goed horen!!! en.. ik moet het nog bij m’n ouders testten (van40/50jr)
  Ik had het ook op m’n mobiel opgenomen maar toe hoorde ik niks op pc wel da’s raar?¿? -_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>