Brussel is klein en groot tegelijk

Is dat niet keigroot, Brussel?is ook zo’n vraag die de mensen mij stellen wanneer ik zeg dat ik in Brussel woon. Ik zeg dan altijd: da’s vrij relatief. Een voorbeeld van vandaag.

Ik wou na een gezellige lunch met J. de trein vanuit Brussel Noord richting Schaarbeek nemen. Ik woon aan het station van Schaarbeek, dus een treinverbinding met Brussel-centrum is ideaal: ik ben in principe op 3 à 4 minuten thuis (roze route op kaartje).

‘t Overkomt me heel zelden, maar ik pakte echter de verkeerde trein. Altijd spannend, want wie weet wààr ge dan uitkomt enzo. Het was er ene die afboog richting Namen & consoorten. Ik stap dus af in Brussel Luxemburg. En daar was’t effe zoeken.

Ik pak vanaf het Luxemburgplein de eerste de beste bus terug naar Troon. Daar wacht ik op een metro die de ring doet rond Brussel. Afstappen in Kruidtuin. Aldaar wachten op een 92 tram: er rijdt er juist voor m’n neus een weg. Op de Haachtstesteenweg zit de tram geblokkeerd in ‘t verkeer. Komt er al bij al nog uit, en ik ben een dikke 50 minuten later thuis (groene route op kaartje)..

Klein verschilleke, maar maakt niet uit want kem toch congé vandaag. Voor mijn part zit ik dan de hele dag op het openbaar vervoer.

1 reactie op “Brussel is klein en groot tegelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>