BASE klantendienst

Ik zit bij BASE en ben daar al jaren content van.

Zelfs zo content dat ik gisteren bij hen een nieuw datapakket heb gekocht ( = geld aan hen). Sinds dan heb ik echter blijkbaar geen internet meer op mijn gsm ( = verlies voor mij). Analyses leiden tot de conclusie dat het aan mijn SIM kaart ligt ( = gekregen van hen) want met een andere lukt het wel. Hun infolijn zegt mij dat een nieuwe SIM kaart 10 euro kost ( = opnieuw geld aan hen) en dat dat alleen in zo’n BASE shop kan ( = tijdverlies voor mij).

U begrijpt mijn ontevredenheid : ik wil die 10 euro niet betalen, en ik wil ook geen tijd verliezen.

Dan maar mailen naar BASE. Mijn geschreven tekst vindt ge bij “meer” of mensen in hun feedreader zien het relaas hieronder in schuindruk.

Ik kom zelf beroepsmatig ook in contact met (on)terecht (on)tevreden klanten via het geschreven woord, en ik vind onderstaande toch wel een parel van klantenontevredenheid.

Alles zit er zo’n beetje in: volledige history, knipogen, dreigementen, verantwoordingen, logische afleidingen, mijn gelijk en hun ongelijk, en zelfs een verwijzing naar mijn blog en het gevaar van slechte reclame…

Hierop een standaardantwoord terugsturen is zo goed als onmogelijk. Ik ben benieuwd op welke manier BASE mij kan “dienen” met dit technisch probleem. Als het goed afloopt laat ik het hier weten. Als het slecht afloopt… moeha!

Een beetje blogchantage mag wel, zeker na mijn eerdere positieve berichtgeving. Online reputation management heet zoiets tegenwoordig. Ik hoop dat Base even hard manier klanten wilt bijhouden als dat ze klanten aan het binden zijn met vriend-campagnes. Dan ben ik gediend, zijn zij content en heb ik er weer nen blogpost bij :p

Ik weiger tijd te verdoen (keer op keer 20 minuten aanschuiven in een Franstalige base-shop in ‘t Brusselse) om daar onderstaande uitleg te doen. Ik weet uit ondervinding dat ze aan kostenkwesties aldaar niets kunnen doen (“c’est pas nous qui décidons”) en dat ik riskeer geëergerd en zonder oplossing weer naar buiten ga komen. Vandaar dit bericht.

Excuseer, onderstaande is niet “bondig” zoals het mailform mij verplicht. ALs dit bericht getruncated wordt, gelieve mij een e-mailadres te sturen.

Op 13 januari tekende ik in op een 200mb data-pakket (comfort) in de BaseShop in Brussel-Centrum (aan het Muntcentrum). Daarvoor zat ik op een 10mb pakket en dat werkte zonder problemen met de instellingen reeds aanwezig op de SIMkaart.

‘s Anderendaags slaag ik er echter niet meer in te verbinden met mijn Nokia N93i. De instellingen waren niet gewijzigd. “Packet data connection not available” is de foutmelding die er komt bij het verbinden met standaardinstelling “Mobile Internet” via S60 browser, Opera Mobile, of willekeurige Nokia verbindingen.

Deze error krijg ik eveneens na het laten opsturen van instellingen vanop de website, het vervolgens 15 minuten uitzetten, en opnieuw inschakelen (tips van de 1999-lijn). Deze error krijg ik eveneens na het uitvoeren van soft resets, en van hard resets (= geheugen leegmaken, instellingen + firmware reset).

Als ik mijn SIM kaart in de GSM van een kennis steek, een GSM die reeds zelf geconfigureerd is om correct op Base Data te surfen, weigert mijn sim kaart dienst in die GSM.

Het probleem, daar ben ik nu vrijwel zeker van, ligt niet aan mijn gsm maar wel aan de SIM kaart: als ik een andere SIM kaart (van iemand met Base data) in mijn zelfde N93i steek, heb ik wél internet!

Een nieuw contact met de 1999-lijn informeert mij dat mijn gegevens correct staan bij jullie, en dat ik dus best in een Base Shop de Simkaart laat onderzoeken. Een SIMswap kost, dixit 1999, 10 euro.

Ik weiger principieel kosten te betalen voor een defecte SIM kaart die er komt na schijnbaar een abonnementswijziging van 10 mb naar 200mb. Het is al erg genoeg dat ik door deze wijziging (ten begunste Base) dubbele tarifering moet ondergaan: 1 keer 5 euro voor het pakket van de huidige periode, en dan nog eens 10 euro voor het pakket dat ik er bij pak.

Ik vind dat iemand die al jaren een abonnement heeft en nu zelfs zijn abonnement heeft uitgebreid naar 200mb toch ietwat service verdient. Ik maak vaak pro-actief reclame voor BASE en vooral de BASE data diensten aan kennissen en via mijn blog(s), maar dat dreigt te veranderen indien ik voor dit probleem geen gepaste oplossing aangeboden krijg.

Mijn voorstel is dat ik een indien mogelijk een nieuwe SIMkaart krijg opgestuurd thuis, ofwel de garantie dat ik in een BASE shop zo’n SIMswap kosteloos kan doen.

9 reacties op “BASE klantendienst

 1. Het zal niet aan uw SIM kaart liggen. Internet is gewoon internet. Als het met een 10 MB bundel lukt moet het ook lukken met een 200 MB bundel. Ze proberen u gewoon in het zak te zetten, of extra tijd te winnen om hun gepruts met uw profiel op te lossen.

 2. dus toch langs hun kant een instelling mis ?

  nuja, het is hun woord dat ik moet geloven hé “alles is in orde mijnheer, t zal aan uw sim kaart moeten liggen dan”.

  aan mijn gsm ligt het dus _niet_ ;p

 3. geachte

  sinds begin deze ,maand ,na overname van tele2 ,heb ik problemen met mijn inkomende e mails, sommige mails komen binnen , maar de bijzonderste die mijn job aangaan komen niet altijd binnen alhoewel mijn mail adres goed is doorgegeven,dit zorgt voor grote problemen op mijn werk
  zou U dit zo spoedig mogelijk kunnen verhelpen
  becue michel
  rijksweg 2
  !8820 torhout
  051725311

 4. Geachte,

  Sorry ik heb zojuist mijn kaart geladen via internet,maar ik heb noch steeds niet het bedrach gehad op mijn GSM.Mijn nummer is 0486346021.

  Ik hoop dat dit snel geregelt is.
  Françoix

 5. Ik vind het erg dat mijn gsm-operator een gewelddagige, asociale en “dikkenekkerige” ploeg als Standard blijft sponsoren. Iemand die weigert zijn Gouden Schoen op te halen en aldus zijn minachting betoont voor de media en de kenners is deze prijs niet waard. Als Base dit blijft sponsoren, zal ik en mijn familie verplicht worden over te schakelen naar een andere gsm-operator.

 6. Geachte
  Sinds vrijdag krijgen we geen enkele mail meer binnen
  Ondanks verschillende telefoons nog altijd geen reactie van base
  Willen of kunnen jullie ons helpen zoniet moeten we iets anders DOEN
  Groeten Etienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>